Home > Hot ! > Πάνω από 35 αξιόλογες εισηγήσεις στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Πάνω από 35 αξιόλογες εισηγήσεις στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Πάνω από τριάντα πέντε (35) θα είναι οι εισηγητές που δήλωσαν συμμετοχή στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψούμε τίτλο: «Δήμος Ιστιαίας – Λ. Αιδηψού 2029: Βιώσιμη Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα – Αξιοποίηση Φυσικού Πλούτου» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ στα Λουτρά Αιδηψού στις 19-20 Απριλίου 2019.

Καταξιωμένοι επιστήμονες με καταγωγή από την Βόρειο Εύβοια, όπως: οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, Δρ. Πετράκος Γεώργιος, Δρ. Σφουγγάρης Αθανάσιος, Δρ. Χριστοπούλου Όλγα, Δρ. Καντάς Δημήτριος, Δρ. Βασιλείου Βασίλης, Καθηγητής Παν/μίου Yale USA, Δρ. Φεγγερός Κων/νος, Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, Δρ. Ευθυμίου Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, Δρ. Σφουγγάρης Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. και Δρ. Δεδούλη – Αναγνώστου Άρτεμις, Διδάκτωρ Νομικής Επίτιμος Γενική Δ/ντρια του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που αποτελούν την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου έχουν αξιολογήσει και κάνει αποδεκτές πάνω από 35 εισηγήσεις με πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για την ανάπτυξη της περιοχής, οι οποίες θα ανακοινωθούν δημόσια μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο αυτό διεξάγεται μετά την πρωτοβουλία ορισμένων εκ των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Βασικός σκοπός του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής που θα αναδειχθούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες, ώστε να προκύψει το μεγάλο όραμα αυτής για την επόμενη 10ετία, και συνάμα καθοριστούν οι κατάλληλες στρατηγικές και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσα από ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο με κοινή συναίνεση και συνεργασία!

Οι βασικές θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι:

  • Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη Περιβάλλον –Πολιτισμός – Ιστορία – Μάρκετινγκ – Branding- Επικοινωνία – Εξωστρέφεια –Αποτελεσματική προβολή Β. Ευβοίας
  • Γεωργία – Δάση – Κτηνοτροφία – Ιχθυοκαλλιέργειες – Εναλλακτικές καλλιέργειες –Αγροδιατροφή – Πιστοποίηση προϊόντων / υπηρεσιών – Κυκλική οικονομία
  • Υποδομές – Υγεία – Μεταφορές – Χωροταξία – Χρήσεις γης – Οικιστική ανάπτυξη
  • Επενδύσεις – Επιχειρηματικότητα – Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Χρηματοδοτικά εργαλεία – αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας – Πολιτικές

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο είναι αναρτημένες στο σχετικό sitehttp://www.anaptyxiako-istiaias-loutron-2019.gr/.

Η είσοδος για την παρακολούθηση των εργασιών του 1ουΑναπτυξιακού Συνεδρίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού είναι ελεύθερη και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο site του Συνεδρίου συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εγγραφής που υπάρχει.

Αξίζει να τονιστεί ότι το συνέδριο αυτό δεν εξυπηρετεί κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά επιδιώκει μέσα από τη σύνθεση απόψεων και εμπειριών των εισηγητών, των φορέων, επαγγελματιών, των ενεργών πολιτών της περιοχής, να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την βιώσιμη ανάπτυξη της Βορείου Ευβοίας ώστε να έχει αυτή τη θέση που της αξίζει τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο!

Η Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: