Περισσoτερα"/>
Home > Hot ! > Ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι προϋπολογισμός αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πλουσίων

Ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι προϋπολογισμός αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πλουσίων

Με την κατάθεση του σχεδίου Προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται για μια ακόμα φορά να επιβεβαιώσει ότι ουσιαστικά είναι μια Κυβέρνηση υπέρ της επιχειρηματικότητας και του ΣΕΒ, υποκρίνεται ότι ελαφρύνει τη μεσαία τάξη, ενώ στην πραγματικότητα ρίχνει κι άλλα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ο Πρωθυπουργός για να υλοποιήσει τα φορολογικά του δωράκια στους επιχειρηματίες (635 εκατ. Ευρώ) αλλά και στον «επενδυτή» Λάτση για το Ελληνικό μέσω αναστολής του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, καταφεύγει σε ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα που για να αντισταθμίσουν αυτές τις «επιχειρηματικές» ελαφρύνσεις, ρίχνουν τα βάρη στη μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων.

Το κόλπο για μια ακόμα φορά λέγεται «καταπολέμηση φοροδιαφυγής» και συνοδεύεται από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω ενός τρικ που ονομάζει ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και υποτίθεται ότι θα αποφέρει έσοδα 642 εκατ. Ευρώ, πράγμα απίθανο.

Επί της ουσίας δηλαδή, οι ελαφρύνσεις που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση και αφορούν την επιχειρηματική ελίτ, υπερκαλύπτονται από μεγαλύτερης αξίας επιβαρύνσεις που θα πλήξουν την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.

Με άλλα λόγια, ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης είναι προϋπολογισμός αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πλουσίων.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κάποιος την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης, την κατάργηση της προστασίας των εργολαβικών εργαζομένων, την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ αλλά και το δήθεν «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση και διαλύει μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και ΟΜΕΔ, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε το θετικό να περιμένουν από μια Κυβέρνηση που καθοδηγούν ο ΣΕΒ και το ΔΝΤ με τις γνωστές συνταγές τους.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

 

 

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: