booked.net

Home > Hot ! > Με Παρη-σία


Σάββατο του Λαζάρου και τα καταστήματα με αργούς ρυθμούς παρά τις Πασχαλινές μέρες που πλησιάζουν, περιμένοντας τους πελάτες της τελευταίας στιγμής, τη λαμπάδα ή τα παπούτσια, για τα βαφτιστήρια, το αναστάσιμο τραπέζι για τους φίλους, τους συγγενείς τους κοντινούς ή αυτούς που θα έρθουν από την Αθήνα, ή από αλλού.

Περιμένοντας μια Ανάσταση που όλα δείχνουν πως καθυστερεί πολύ!

Κι ενώ η ζωή τρέχει με εξαντλητικούς ρυθμούς για τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, με αγχωτικούς ρυθμούς για το κομμάτι των απλήρωτων λογαριασμών, για την εργασία που δεν υπάρχει, για το σκοτεινό μέλλον των νέων ανθρώπων, για τη ρευστότητα που μπλοκαρίστηκε στα capital control και στις αξιολογήσεις από το εξωτερικό, έχουμε και την εξωτερική πολιτική της χώρας στα τηλε-παράθυρα.

Οι εκπτώσεις κάθε μέρα είναι όλο και μεγαλύτερες!

Το αξιακό κομμάτι της κρίσης έχει πια φανερωθεί σε όλο του το μεγαλείο και το οικονομικό δείχνει να είναι πια το σύμπτωμα κι όχι το πρόβλημα.

Αρχίζει να φαίνεται πια πως η έλλειψη αξιών, η διαφθορά κι η καθιέρωση μηχανισμών ίντριγκας  είναι και καθεστώς και κάτι συνηθισμένο κι αποδεκτό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, όσοι δεν ενέχονται σε αυτούς τους μηχανισμούς είναι οι άνθρωποι που εύκολα και θα εκτεθούν και μπορεί με άνεση να …λοιδορηθούν.

Ναι μπορεί να μας σόκαρε η εμφάνιση του Σαββίδη μέσα στο γήπεδο με το όπλο, σε ένα γήπεδο κατάμεστο από άνδρες γυναίκες και παιδιά, αλλά εκείνο που με σόκαρε περισσότερο είναι το υπόλοιπο κομμάτι.

Ουδείς δεν κινητοποιήθηκε και κανένα ρουθούνι δεν ενοχλήθηκε από τη δυσωδία.

Που είναι η δικαιοσύνη, που είναι η πολιτική; Που είναι οι θεσμοί; Που είναι η Πολιτεία;

Εκεί που υπάρχει με το Μακεδονικό, με τους δύο στρατιωτικούς, με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου, με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά που έχει μεταμορφωθεί σαν το παγωμένο βασίλειο του παραμυθιού;

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Άλλα περιμέναμε κι άλλα μας έτυχαν…

Κι αυτό βέβαια δεν εξαντλείται στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά έχει και τη συνέχειά του στους Αυτοδιοικητικούς κύκλους.

Φαινόμενα απαξίωσης του πολιτικού λόγου και της έλλειψης ποιοτικών συνεδριάσεων έχει πλέον γίνει καθεστώς, που όμως δε δείχνει να απασχολεί όσο πρέπει τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Άλυτο θέμα για 169 Δήμους της χώρας μας που δεν απάντησαν στον Τσιρώνη για τα αδέσποτα ήταν και πολλοί δήμοι της Εύβοιας όπως ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας, Κύμης -Αλιβερίου, Χαλκιδέων και Καρύστου.

Κι ενώ όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η γενεσιουργός αιτία (αρχικά η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων)  κι ενώ γνωρίζουμε τι θα πρέπει να γίνει ( κινητοποίηση του Δήμου) για να λυθεί αυτό το πρόβλημα παρόλα αυτά το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις φιλοζωικών σωματείων χαρακτηρίζοντας τον  νόμο πως « είναι εγκληματικός για τα ζώα»..

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τσιρώνη «θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο», το επίμαχο νομοσχέδιο «για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς», το οποίο προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις για μία σειρά από τις διατάξεις του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών «ο Δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για «άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης» και επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς ήταν «μνημείο συγκεντρωτισμού, άγνοιας του ζητήματος, προχειρότητας και δεν γινόταν παρά να αποσυρθεί». «Η φροντίδα των ζώων είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αναγνωρισμένες φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες» .

Οι δικοί μας Δήμοι έχουν απλά πετάξει το μπαλάκι στις Φιλοζωικές όπου προσπαθούν φιλότιμα να κάνουν ότι μπορούν με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Αυτό όμως αρκεί;

Πως μπορεί να βοηθηθεί ένας τόπος; Εκπαιδεύοντας συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό του και οργανώνοντας σεμινάρια δια βίου μάθησης όπως αυτά που έληξαν πρόσφατα και ήταν οργανωμένα από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιστιαίας!

Με την ευκαιρία που είχα ως εισηγήτρια διαπίστωσα για μια ακόμη χρονιά πως το καλύτερο στοίχημα που μπορεί να βάλει για τον τόπο του είναι να καταρτίζει τους πολίτες του.

Οι μηχανές ζεσταίνονται και οι προετοιμασίες για το 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ξεκινούν. Η Αιδηψός ετοιμάζεται να υποδεχθεί από τις 11 έως τις 13 Μαΐου 2018 δημοσιογράφους της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο -Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Ε.Τ. στο πλαίσιο των δράσεων για το 2018 έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου στη Αιδηψό στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa, με θέμα «Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή».

Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στη διάρκεια του Συνεδρίου είναι:

– Η Ελευθερία έκφρασης και η αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ψηφιακή Εποχή

– Η δημοσιογραφία, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και η τοπικότητα στην παγκοσμιοποιημένη πληροφόρηση

Συνεργάζονται επίσης ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας, η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων.

Ετοιμασίες για το Πάσχα δεν γίνονται μόνο στα σπίτια μας αλλά και στα σχολεία!

Έτσι  όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Ωρεών Χριστούλα Τσελίκα την Πέμπτη 29 Μαρτίου έγινε η βράβευση της καλύτερης φωλιάς για τα πουλιά στα πλαίσια του διαγωνισμού που έγινε στο σχολείο. Η Περιβαλλοντική ομάδα της Δ΄ τάξης υλοποίησε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Η  Αυλή των Χρωμάτων και των Αρωμάτων» κι είχε απ’ όλα. Και διαγωνιζόμενους και κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 6 μαθητές (έναν από κάθε τάξη), δύο εκπαιδευτικούς  και ένα μέλος του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Το  έργο της ήταν ιδιαίτερα δύσκολο διότι όλες οι φωλιές ήταν εξαιρετικές.  Η  έναρξη του διαγωνισμού έγινε στις 5 Φεβρουαρίου και η λήξη στις 20 Μαρτίου.

Το βραβείο συνοδευόταν από μία φωτογραφική μηχανή. Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν δόθηκαν «αναμνηστικά συμμετοχής» καθώς και πασχαλινά δωράκια. Το βραβείο κέρδισε ο μαθητής της ΣΤ΄ τάξης, Αργύρης Μαρνέζος. Οι φωλιές όλων των συμμετεχόντων κρεμάστηκαν στα δέντρα της αυλής.

Και οι καλλιτεχνίες για το Δημοτικό σχολείο των Ωρεών δεν σταμάτησαν εδώ, αλλά χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως κλαδιά λυγαριάς, κορμούς δέντρων παπιέ μασέ, δάσκαλοι και μαθητές  έφτιαξαν λουλούδια αλλά και αυγά (χωρίς το περιεχόμενό τους), υπέροχα μόμπιλε, στεφανάκι πασχαλινό, και έναν λαγό καθισμένο στον κήπο, περιμένοντας το Πάσχα.

Καλή Ανάσταση

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: