Home > Η κουζίνα μας > Λινγκουίνι με γαρίδες και ντοματίνια

Λινγκουίνι με γαρίδες και ντοματίνια

linguine_s_382_382

 

Συστατικά

 

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

4 φλ. ψιλοκομμένα ντοματίνια

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 πακέτο λινγκουίνι

500 gr γαρίδες φρέσκες

1/2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

1/2 φλ. μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

1

 

Σε μια κατσαρόλα ζέστανε τις δυο κουταλιές λάδι και τσιγάρισε το σκόρδο μέχρι να σκουρύνει.

2

 

Πρόσθεσε τα ντοματίνια και το κρασί, αλατοπιπέρωσε καλά και άσε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

3

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε να βράσουν τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

4

 

Σε ένα τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε τις γαρίδες καθαρισμένες και «αρωματισμένες» με την καπνιστή πάπρικα.

5

 

Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, μετάφερέ τες στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.

6

 

Ρίξε τη σάλτσα στα βρασμένα λινγκουίνι και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: Tlife.gr

Αφηστε ενα σχολιο

error: