Home > Hot ! > ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.:Κρατήρας από μετεωρίτη στο βόρειο ευβοϊκό κόλπο

ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.:Κρατήρας από μετεωρίτη στο βόρειο ευβοϊκό κόλπο

Ένα σοβαρό και αξιόλογο Αστρονομικό Φαινόμενο συνέβη στον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο μεταξύ του βουνού «Μάκιστος» και Λάρυμνας.

Την ανακάλυψη αυτή έκανε το Ινστιτούτο ΕΛ. ΚΕ.Θ.Ε. , τομέας Ωκεανογραφίας το 2011.

Το φαινόμενο αυτό εντοπίστηκε σε βάθος 80 μ. κάτω από τη θάλασσα, ο δε κρατήρας έχει διάμετρο 100μ. και βάθος 50μ.

Το Τοπικό Τμήμα Λίμνης της Ε.Ε. Σπουδών έχοντας συλλέξει υλικό από το ρεπορτάζ της εποχής εκείνης και θέλοντας να αναδείξει περισσότερο το θέμα αυτό προχώρησε πρόσφατα στις ακόλουθες ενέργειες:

α.  Ενημέρωσε την Αστρονομική Εταιρεία Χαλκίδας και γνωστούς αστροφυσικούς.

β.   Ενημέρωσε τα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

γ.  Ενημέρωσε το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. το μόνο αρμόδιο Ινστιτούτο, για να έχουμε μία πλήρη και περισσότερο επιστημονική πληροφόρηση, με επιστολή μας που ανακοινώνουμε παρακάτω.

 

 

Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών                                                            Λίμνη, 10-7-2017

(Τοπικό Τμήμα Λίμνης)                                                                            Αρ. Πρωτ. 31 34005 – Λίμνη

——————–

Τηλ. Επικ.: 6973404035                  Προς το

ΕΛ. ΚΕ. Θ.Ε.

Τομέα Ωκεανογραφίας

Δνση: 46,7 Χιλιομ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου                                                                                                       Τ.Κ.: 19013 – ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ

                                                      ΚΟΙΝ.: Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

 

ΘΕΜΑ:  Εντοπισμός του Κρατήρα στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, πλησίον της πόλης Λίμνης

 

Ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πρόσφατα με τον κ. Δημήτρη Σακελλαρίου και την κα Σίμπουρα, επανερχόμαστε με την επιστολή μας, για τους παρακάτω λόγους:

α.  Σας διαβιβάζουμε αντίγραφα της δημοσίευσης του σοβαρού αυτού αστροφυσικού φαινομένου, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Ευβοϊκής Αυτοδιοίκησης Νομού Ευβοίας (τεύχος 5ο του 2011) και στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο.

β.  Θέλουμε να αναδείξουμε περισσότερο το θέμα αυτό, γι’ αυτό είμαστε σε επαφή με την Αστρονομική Εταιρεία Χαλκίδας και άλλους επιστήμονες. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να μας δώσετε μία επίσημη απάντηση περισσότερο επιστημονική και πειστική, για τον εντοπισμό του κρατήρα από μετεωρίτη και τον χρόνο περίπου που συνέβη.

γ.  Το δεύτερο που θέλουμε είναι, ότι ο χώρος που εντοπίστηκε ο κρατήρας, είναι πλησίον της έκτασης του χώρου 20 τετρ. χιλμ. της ρύπανσης της συσσωρευμένης σκουριάς που ρίχνεται στη θαλάσσια αυτή περιοχή από τη Λάρκο, εδώ και πολλά χρόνια. Πιθανότατα, πέραν της καταστροφής του βενθικού οικοσυστήματος της περιοχής, να έχει γίνει ή να γίνει πολύ σύντομα η κάλυψη του χώρου του κρατήρα από τη ρίψη της σκουριάς.

Εδώ ακριβώς, ζητάμε τη δική σας βοήθεια και παρέμβαση, για να προληφθούν μεγαλύτερες βλάβες.

δ.  Ζητάμε ακόμη, από εσάς και σας παρακαλούμε να παρέμβετε στο σοβαρότατο θέμα της υπεραλίευσης του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου. Τα βαρέα σκάφη με τα συρόμενα εργαλεία τους οργώνουν τον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο από 1η Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου κάθε χρόνο, κάνοντας μεγάλη ζημιά στην παραγωγή και προστασία των αλιευμάτων. Τα Γρι – Γρι ψαρεύουν χωρίς καμία διακοπή από 1 Μαρτίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, κάνοντας βέβαια μικρότερη βλάβη στην παραγωγή και προστασία των αλιευμάτων.

ε.  Ο Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος  είναι σχεδόν σαν μία κλειστή θάλασσα. Θέλουμε από εσάς να μας πείτε τι μπορούμε να κάνουμε για να φύγουν τα βαρέα μηχανήματα ή τουλάχιστον να περιοριστεί ακόμη ο χρόνος που ψαρεύουν και να υπάρξουν περισσότερο αυστηροί όροι προστασίας των αλιευμάτων.

ΣΥΝΗΜ.: 4 Φύλλα

Φιλικά

                Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας

 

Νίκος   Χρυσομάλλης                                                Γιάννης   Ψαρρός

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ :Η ρηγματώδης ιστορία του Ευβοϊκού κόλπου|39α Ελίμνια

Read more https://www.palmosev.gr/video%ce%b7-%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%8e%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%8a%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%cf%8c/

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: