Home > Hot ! > ΚΚΕ: Οξυμένα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου

ΚΚΕ: Οξυμένα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου

  Τα τοπικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια Μαντουδίου και Ιστιαίας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αντιμετωπίζουν πολύ οξυμένα προβλήματα.

Τα προβλήματα αυτά σχετίζονται καταρχήν με το μειωμένο έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής και την απαράδεκτη διατήρηση των τριών διαφορετικών σχέσεων εργασίας. Είναι διαπιστωμένο άλλωστε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των υπηρετούντων με συμβάσεις πενταετών και εποχικών πυροσβεστών.

Μετά την καταστροφική πλημμύρα της 29ης του Σεπτέμβρη, δεν έχει αποκατασταθεί κανένας δασικός και αγροτικός δρόμος στην περιοχή ευθύνης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Μαντουδίου. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς την επόμενη περίοδο στην κυριολεξία, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος πρόσβασης πυροσβεστικού οχήματος στα σημεία του πυκνού δάσους και όπως είναι γνωστό οι περιοχές που καλύπτουν επιχειρησιακά τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας όσο και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου έχουν υποστεί διαχρονικά μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιές.

Υπάρχει επίσης έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά και εξοπλισμό που καταστράφηκε στην πλημμύρα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να αναλαμβάνουν οι ίδιοι το κόστος κάλυψης κυρίως για είδη ατομικού εξοπλισμού (επιχειρησιακά υποδήματα κ.λ.π.).

Τα Ι.Χ. αυτοκίνητα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου που την ημέρα εκδήλωσης της πλημμύρας ήταν σε υπηρεσία και τα είχαν σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, υπέστησαν καταστροφές, διότι την ώρα που οι κάτοχοι τους επιχειρούσαν στην πλημμύρα παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού. Μέχρι σήμερα δεν καταβληθεί καμία αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τα κτήρια για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Μαντουδίου και Ιστιαίας παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα.

Το μισό κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιστιαίας υποχωρεί (βυθίζεται). Το μέγεθος του κτηρίου και του προαύλιου χώρου είναι ιδιαίτερα μικρό για τον όγκο των πυροσβεστικών οχημάτων που εξυπηρετεί. Σημειωτέον ότι όταν μισθώθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρετούσαν την στέγαση 3 οχημάτων και σήμερα ο στόλος έχει αυξηθεί.

Η οροφή του κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαντουδίου μπάζει νερά σε περιόδους βροχοπτώσεων. Η πρόχειρη λύση της μόνωσης που κατασκευάστηκε δεν αποκατέστησε το πρόβλημα. Δεν υπάρχει στέγαστρο για τα βασικά πυροσβεστικά οχήματα και τις περιόδους έντονου ψύχους τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να επιχειρήσουν. Το υπόγειο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαντουδίου, κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων της 29ης του Σεπτέμβρη, κατακλύστηκε με νερό και πετρέλαιο και ακόμα ο χώρος δεν έχει καθαριστεί ολοκληρωτικά, ούτε έχει απολυμανθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εστίες μόλυνσης που απειλούν την υγεία των εργαζομένων.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και οι ευθύνες της κυβέρνησης μεγάλες, ενώ γνωρίζει τα προβλήματα ακολουθεί την πολιτική που εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει τώρα η κυβέρνηση για την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, για την οργάνωση της πυροπροστασίας της περιοχής της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

 

Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Γκιόκας

Κώστας Στεργίου

 

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: