booked.net

Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Κοινή ανακοίνωση Σωματείων για την Πρωτομαγιά – Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία – ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Κοινή ανακοίνωση Σωματείων για την Πρωτομαγιά – Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία – ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30΄ π. μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Ενάντια στην Εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η 1η Μάη είναι Απεργία, είναι μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς προσφυγιά.

Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 1944.

Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, η Κυβέρνηση μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη».

Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος

θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη!!!

Τόσο δίκαιη θα είναι η ανάπτυξή τους ώστε η κυβέρνηση επέλεξε την 1η Μάη  για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ!!! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς!!! Είναι καθήκον μας να κάνουμε πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Το ζούμε όλοι στο πετσί μας!!!

Οι ρετσινάδες οδηγούνται στον αφανισμό και την απόγνωση.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ξεκληρίζονται, τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τα χωράφια και τα κοπάδια τους.

Οι αυτοαπασχολούμενοι στραγγαλίζονται από τα χρέη, η φτώχια και η ανέχεια τους οδηγεί στο «λουκέτο».

Οι εργαζόμενοι έγιναν «σκλάβοι» του 21ου αι., με δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας. Η μαύρη και αδήλωτη εργασία οργιάζει.

Οι συνταξιούχοι μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων, μετατράπηκαν σε «επιδοματούχους» και αναγκάζονται να ζουν με συντάξεις πείνας.

Οι νέοι, τα παιδιά μας, πνίγονται στην απόγνωση και την ανεργία. Κι αν βρουν μεροκάματο, επικρατούν συνθήκες «γαλέρας».

 

Δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν αντιδράσουμε

μαζικά, συντονισμένα και με οργάνωση!!!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, με αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα τους.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, καλείται να σηκώσει το ανάστημά της, να αντισταθεί.

Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες αυτών που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα.

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Άμεσα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε.

Ø Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Ø Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Ø Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα!!!

Ø Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!!!

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ!!!

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!!!

Καλούμε τα Συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, κάθε αγωνιστή, στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μάη 2018, ώρα 10.30΄ π. μ.

στην πλατεία Μαντουδίου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ)

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗΣ

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: