Περισσoτερα"/>
Home > Η κουζίνα μας > Καρυδόπιτα

Υλικά:

8 αυγά, 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 10 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά, 10 κουταλιές σούπας τριμμένο καρύδι, 1 μπέϊκιν, λίγη κανέλα, ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι: 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, χυμός 1/2 λεμονιού, 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά, κουταλιά και έπειτα τους κρόκους έναν έναν. Τέλος ρίχνουμε πάνω από το αφράτο μείγμα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.

Μεταφέρουμε σε ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.

Μόλις βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε τα τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε κατά προτίμηση με παγωτό.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: