Περισσoτερα"/>
Home > Η κουζίνα μας > Καρυδάτα της γιαγιάς

Καρυδάτα της γιαγιάς

Υλικά:

1 κιλό καρύδια, 2 κουταλιές σούπας κακάο, λίγο κονιάκ, 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Σπάζουμε τα καρύδια στο γουδί και τα ανακατεύουμε με το κακάο και το κονιάκ. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 2-3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού. Ρίχνουμε έπειτα αυτό το σιρόπι σιγά-σιγά στα καρύδια και τα ζυμώνουμε. Δίνουμε στα καρυδάτα σχήματα ( είτε στρογγυλά είτε σε σχήμα αστεριού) και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη κρυσταλλική ή τα βουτάμε σε σοκολάτα κουβερτούρα, πασπαλίζοντας την επιφάνεια και με λίγο καρύδι τριμμένο.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: