Home > Hot ! > Η τεχνολογία θα «σώσει» την Παναγία των Παρισίων;

Η τεχνολογία θα «σώσει» την Παναγία των Παρισίων;

Διαβάζοντας το άρθρο του  Ηλία Κούκουτσα στο emea.gr, σκέφτηκα -παρά τον πυροβολισμό της τεχνολογίας και της εξέλιξης, με το κύμα νοσταλγίας στο χτες -πως ο ψηφιακός κόσμος έχει και τα θετικά του.Έτσι ο τρόπος «διάσωσης» μνημείων μέσω ψηφιακών αρχείων,ή ανίχνευσης στοιχείων μέσω της τεχνολογίας πολλές φορές μας ανοίγει νέους δρόμους, σε πολλές επιστήμες. Έτσι αμέσως μετά την καταστροφή, όλοι σκέφτονται τρόπους αποκατάστασης.

Διαβάστε το άρθρο  για το αύριο της Παναγίας των Παρισίων και τον τρόπο που μπορεί να γίνει!

«Από την πρώτη στιγμή που έσβησε και το τελευταίο αποκαΐδι της Παναγίας των Παρισίων και ξεκίνησε η αποτίμηση της ζημιάς που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά, η προσοχή όλου του κόσμου είναι στις προσπάθειες που θα γίνουν για την αποκατάσταση του μνημείου. 

Μόλις ολοκληρωθούν οι στατικές μελέτες και ελεγχθεί η αντοχή του μνημείου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναστήλωσης οι οποίες είναι σίγουρο πως θα διαρκέσουν πολύ χρόνο και θα απαιτήσουν μεγάλα ποσά μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Μέχρι στιγμής επιφανείς Γάλλοι επιχειρηματίες έχουν δηλώσει την οικονομική συμπαράσταση τους εμπρός στο τιτάνιο αυτό έργο, όπως ο μεγιστάνας  François-Henri Pinault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, της γαλλικής εταιρείας πολυτελείας πίσω από τη Gucci, την Balenciaga, τον Yves Saint Laurent και άλλες παγκοσμίου φήμης μάρκες, ο οποίος έχει δεσμεύσει πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή του καθεδρικού ναού. 

Το παράδειγμα του αναμένεται σιγά σιγά να ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματίες οι οποίοι θα δώσουν επίσης ένα χέρι βοηθείας από την μεριά τους για την αποκατάσταση του ιστορικού ναού της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Όμως όσα κεφάλαια και να μαζευτούν, όση καλή πρόθεση και να δείξουν μεγιστάνες, κυβέρνηση και απλός κόσμος, αν δεν υπάρχουν τα σχέδια του ναού πάνω στα οποία θα στηριχθεί η αναστήλωση, τότε όλες οι προσπάθειες θα διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια. Ευτυχώς την λύση σε αυτό έρχονται να δώσουν τα βίντεο παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα το Assasins Creed: Unity, μεγάλο μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην παναγία των Παρισίων. Η Ubisoft, η οποία είχε κατασκευάσει το παιχνίδι αυτό, προκειμένου να αποδώσει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται την ατμόσφαιρα και την μορφολογία της διάσημης εκκλησίας, είχε «σκανάρει» την Παναγία των Παρισίων. 

«Από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποιο ψηφιακό μοντέλο της Παναγίας των Παρισίων έπρεπε να το φτιάξουμε από την αρχή. Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν το σχεδιασμό των επιπέδων,πέρασαν κυριολεκτικά χρόνια φτιάχνοντας τις λεπτομέρειες του κτιρίου. Ασχολήθηκε πάνω από χιλιάδες φωτογραφίες για να αναπαραστήσει την αρχιτεκτονική όπως ακριβώς πρέπει και εργάστηκαν με ειδικούς στην υφή, προκειμένου να σιγουρευτούν πως κάθε τούβλο της Παναγίας των Παρισίων, είχε αποδοθεί σωστά»

Εκτός από αυτό, χαρτογράφησαν εκτενώς τον καθεδρικό ναό χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής. Αυτά τα δεδομένα 3D χαρτογράφησης θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανεκτίμητα για την αποκατάσταση ενός από τα αγαπημένα ορόσημα του Παρισιού».

ΠΗΓΗ:emea.gr

 

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: