Home > Hot ! > Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κι οι πρώτοι των λυκείων Ιστιαίας, Λ.Αιδηψού και Γουβών μιλούν για την επιτυχία τους και τις Πανελλαδικές

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κι οι πρώτοι των λυκείων Ιστιαίας, Λ.Αιδηψού και Γουβών μιλούν για την επιτυχία τους και τις Πανελλαδικές

Αύριο 11 Σεπτεμβρίου 2019, ανοίγουν τα σχολεία. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπ’ ατμόν! Με τις συνήθεις ελλείψεις και κενά, τους αναπληρωτές να αναμένουν, τους αδιόριστους να παραπονιούνται για τις καθυστερήσεις ετών και τους νέους φοιτητές να ανυπομονούν για τη νέα σελίδα της ζωής τους. Οι πανελλήνιες τελείωσαν, οι βάσεις βγήκαν οι νέοι φοιτητές πανέτοιμοι.Οι πανεπιστημιακές σχολές όμως δεν έχουν αρχίσει για τους νέους φοιτητές, πριν ολοκληρωθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου.Έτσι ενώ οι εγγραφές ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει από το palmosev.gr είχαμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε με τους πρώτους των λυκείων της Ιστιαίας, Λ. Αιδηψού και Γουβών, τόσο για την επιτυχία, όσο και για τον τρόπο που είδαν το εξεταστικό σύστημα.

Από το Λύκειο Ιστιαίας πρώτος σε μόρια ήρθε ο Γιάννης Ζαπανιώτης συγκεντρώνοντας 18.185 και πετυχαίνοντας τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η Ζωή Σούρρα με τα 18.161 μόρια μας είπε γι αυτό: «Είμαι από τους τυχερούς που είδαν τον στόχο τους να επιτυγχάνεται. Πέρασα εκεί ακριβώς που ήθελα: Ψυχολογία Θεσσαλονίκης. Το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων σου δημιουργεί σίγουρα πίεση και φόβο για μία ενδεχόμενη αποτυχία. Αυτό όμως που κατάλαβα ότι χρειάζεται για να ξεπεράσεις τις φοβίες σου και για να είσαι τελικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, όποια και αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, είναι -όσο κλισέ και αν ακούγεται- το συστηματικό διάβασμα και το οργανωμένο πρόγραμμα».

 

 

Ο Γιάννης Σταματονικολός, απόφοιτος πια του Λυκείου Ιστιαίας στις Πανελλήνιες συγκέντρωσε 17.575 μόρια. Με το εισιτήριο για τη Νομική Σχολή της Κομοτηνής στο χέρι μας είπε: «Η Νομική για εμένα ήταν ένας πολυετής στόχος. Όσο περίεργο και να φανεί είμαι από τους ελάχιστους μαθητές που είχαν επιλέξει συνειδητά την επαγγελματική τους πορεία από την ΣΤ’ Δημοτικού. Δεν θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας. Προσωπικά είναι ο στόχος. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και κυρίως έναν υγιή εγωισμό τότε ναι, θα πετύχεις.

Αυτό βασικά είναι οι πανελλήνιες.

Είναι το μέσο με το οποίο το ίδιο το κράτος σου δείχνει, ότι δεν είναι όλα αυτονόητα και έτοιμα στη ζωή. Αντικειμενικά σωστό;Σαφώς και όχι. Διαφανές και επαρκές τουλάχιστον για την σημερινή Ελλάδα; Ναι.

Η ευχή-συμβουλή μου προς τους επόμενους; Να μην στερηθείτε τίποτα για χάρη τεσσάρων μαθημάτων. Εγώ αυτό έλεγα στον εαυτό μου. «Τέσσερα μαθήματα είναι πως κάνεις έτσι πια;». Αυτά που έπονται είναι καλύτερα αλλά και δυσκολότερα. Ας κοπιάσουμε λίγο διότι το μέλλον μας ανήκει και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Καλή επιτυχία λοιπόν μελλοντικοί φοιτητές!»

Η Μαριαλένα Καππέ από το Λύκειο Αιδηψού είπε: «Η Νομική Θεσσαλονίκης ήταν ο στόχος μου τον τελευταίο χρόνο. Δεν ονειρευόμουν από μικρή να γίνω δικηγόρος, και τελικά επέλεξα αυτό το επάγγελμα γιατί κατάλαβα πόσο μου αρέσει να υποστηρίζω κάθε άποψη μου. Τα 19.042 μόρια που συγκέντρωσα, ήταν έκπληξη για μένα, καθώς δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος άνθρωπος για να σκεφτώ ότι θα πάνε όλα τόσο καλά! Επειδή με ρωτήσατε για το μυστικό της επιτυχίας μου, ίσως τελικά να ήταν το ότι ήμουν ο εαυτός μου. Οι βόλτες μου, τις οποίες δεν μπήκα στον κόπο να σταματήσω, το άγχος μου, η συγκέντρωση μου στο διάβασμα. Έκανα απλά ότι ένιωθα να θέλω, είτε αυτό σήμαινε πως θα καθόμουν να διαβάσω πολλές ώρες, είτε σήμαινε πως θα έβγαινα έξω. Αν προσπαθούσα να αλλάξω λόγω των πανελληνίων, το αποτέλεσμα δεν ξέρω εάν θα ήταν τόσο καλό! Εξίσου σημαντικό ήταν όμως και το ότι είχα έναν στόχο! Κι ο στόχος ήταν αποκλειστικά δικός μου! Δεν με πίεσε ποτέ και κανένας να περάσω στη Νομική επειδή ήμουν καλή μαθήτρια! Γι αυτό κι όταν είδα αυτόν τον στόχο να γίνεται πραγματικότητα, ήμουν πραγματικά ευτυχισμένη!»

 

 

 

Η Ζάχαρη Σοφία από το Λύκειο των Λ. Αιδηψού είπε: « Έγραψα 17.005 μόρια και πέρασα στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Ήταν μια χρονιά με πολύ άγχος για μένα αν και στο τέλος κατάλαβα ότι θα έπρεπε να ήμουν λίγο πιο χαλαρή. Στους φετινούς υποψήφιους θα ήθελα να πω ότι δεν χρειάζεται να έχουν άγχος, αλλά υπομονή και επιμονή, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους».

 

 

 

Ο Δημήτρης Γεροκωνσταντής πρώτος από το Λύκειο Γουβών είπε: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις προκαλούν στους μαθητές ανάμεικτα συναισθήματα, όπως φόβος μήπως επαληθευτεί ο λόγος των παλαιότερων που ίσως υπήρξαν λίγο πιο αγχώδεις και υπερβολικοί, αλλά και χαρά όρεξη για αγώνα και προσπάθεια γιατί οι πανελλήνιες είναι πράγματι ο πρώτος αγώνας τον οποίον οι  νέοι καλούνται να αναμετρηθούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Να ανακαλύψουν και να υπερβούν τα όριά τους και τελικά να μπορέσουν να αποκτήσουν μία θέση σε κάποιο τμήμα της αρεσκείας τους κάνοντας το πρώτο βήμα, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτές οι σκέψεις βασάνισαν και εμένα όταν έθετα τον στόχο μου λίγο πριν την Τρίτη λυκείου, την εισαγωγή μου δηλαδή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τον οποίο πέτυχα συγκεντρώνοντας 18.340 μόρια. Σε αυτήν βέβαια την προσπάθεια, δεν ήμασταν μόνοι μας, το σχολείο μου, ο διευθυντής μου και οι εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Γουβών στάθηκαν δίπλα μου σε κάθε βήμα όπως επίσης και οι καθηγητές του φροντιστηρίου, που με επιτυχία κατόρθωσαν να αναπληρώσουν σε μεγάλο βαθμό στα κενά που δυστυχώς γεννά το σύγχρονο δημόσιο σχολείο λόγω ελλιπούς στελέχωσης. Η οικογένειά μου από τη μεριά της με στήριξε και με βοήθησε να πιστέψω στις δυνάμεις μου και πάλεψε μαζί μου. Οι νεότεροι λοιπόν ας θυμούνται πως αυτός ο αγώνας παρά την πίεση και το άγχος που τον συνοδεύουν και ανεξάρτητα από την επιτυχημένη η μη έκβασή του αποτελεί το πρώτο βήμα, για να ανοίξουν τα φτερά τους και να στηριχθούν στις δυνάμεις τους οραματιζόμενοι ένα καλύτερο αύριο».

 

Ο Στάθης Παπαδημητρίου είπε: «Έχω περάσει στην σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκέντρωσα 16.171 μόρια. Γενικά οι πανελλήνιες με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα, γιατί αφιέρωσα αρκετές ώρες διαβάσματος και πέρασα από μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία. Ωστόσο εγώ προσωπικά δεν αγχώθηκα, γιατί πιστεύω ότι δεν είναι το παν οι πανελλήνιες».

Πάρη Ντελκή

There is no slider selected or the slider was deleted.

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: