Υλικά (για το ταψί του φούρνου):
500 γρ. αλεύρι( μισό σταρένιο και μισό για όλες τις χρήσεις), 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 2-3 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο, περίπου 300 γρ. νερό χλιαρό
σάλτσα ντομάτας( 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι,λίγη ζάχαρη, ρίγανη, θυμάρι, ελαιόλαδο)
9 φέτες ζαμπόν, 6-7 λωρίδες μπέικον, μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες, 1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, λίγες φέτες σαλάμι αέρος, περίπου 300 γρ. Τυρί γκούντα τριμμένο
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και σχηματίζουμε μια λακκούβα στη μέση του. Εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο νερό χλιαρό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι παίρνοντας και λίγο αλεύρι από το πλάι, μέχρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει αυτό το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο ή λάδι και ζυμώνουμε. Πρέπει να ζυμώσουμε δυνατά τουλάχιστον για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική, μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αναλόγως τι αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να χρειαστεί είτε λίγο λιγότερο είτε λίγο περισσότερο νερό, γι’αυτό στην αρχή το προσθέτουμε σίγα σιγά. Αφού το ζυμώσουμε, σκεπάζουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Τότε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και ανοίγουμε πάνω του τη ζύμη.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Καλύπτουμε τη ζύμη με τη σάλτσα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα οποία βέβαια είναι μόνο ενδεικτικά. Καθένας μπορεί να βάλει τα υλικά της αρεσκείας του.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr