Home > Η κουζίνα μας > Παξιμάδια δίχρωμα

Παξιμάδια δίχρωμα





Υλικά:

1 κούπα λάδι, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι, 1 κούπα ζάχαρη, 1/2 φλιτζανάκι καφέ κονιάκ, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 2 βανίλιες, 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα, 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα, 2 κοφτά κουταλάκια γλυκού μπεϊκιν πάουντερ, 2-3 κουταλιές σούπας κακάο (συν 1 κουταλιά λάδι), 750 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση:

Χτυπάμε μαζί το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε και το κονιάκ, το ξύσμα και τις βανίλιες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και στη μισή προσθέτουμε το κακάο με το λάδι και ξαναζυμώνουμε. Έτσι έχουμε μια άσπρη και μια σοκολατένια ζύμη. Χωρίζουμε κάθε ζύμη στα τέσσερα. Ανοίγουμε ένα άσπρο παραλληλόγραμμο με το ένα κομμάτι από την άσπρη ζύμη και ένα σοκολατένιο παραλληλόγραμμο με το ένα κομμάτι από τη σοκολατένια ζύμη. Βάζουμε το σοκολατένιο παραλληλόγραμμο πάνω στο άσπρο και τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά. Έτσι δημιουργήται ένα μπαστούνι. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο άλλα τρία μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και χαράζουμε τα μπαστούνια ανά 1-2 εκατοστά, αλλά όχι μέχρι κάτω. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στη χαμηλότερη θέση του φούρνου. Τα βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε τις προσχηματισμένες φέτες μέχρι κάτω και ξαπλωτά πια τα παξιμάδια (τώρα θα χρειαστούν 2 ταψιά) τα φρυγανίζουμε στους 100 βαθμούς στον αέρα για άλλα 30-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: