Home > Η κουζίνα μας > Pasta με ρεβίθια, από την Τοσκάνη

Pasta με ρεβίθια, από την Τοσκάνη


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


Τετάρτη σήμερα. Οι συνήθειές μας επιβάλλουν όσπριο. Ας το δοκιμάσουμε και στη δική μας κουζίνα!

Τι χρειαζόμαστε:

    500γρ. ρεβίθια

500γρ. κοχυλάκι ή κοφτό μακαρονάκι

5 σκελίδες σκόρδο

5 κουταλιές της σούπας ξερό δεντρολίβανο

6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουτιά ντομάτας κονκασέ

αλάτι, πιπέρι

παρμιτζιάνο ρετζιάνο τριμμένο

rebyuia

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Μισοβράζουμε τα ρεβίθια που έχουμε βάλει αποβραδίς να φουσκώσουν, με λίγο αλάτι.

Βήμα 2

2) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να μαυρίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

3) Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβίθια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ζουμί από τα ρεβίθια χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά.

Βήμα 4

4) Όταν βράσουν τα ρεβίθια μέσα στη σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρις ότου απορροφήσουν τα υγρά τους και γίνουν al dente.

Βήμα 5

5) Σερβίρουμε ζεστά τα ζυμαρικά μας με μπόλικο παρμιτζιάνο ρετζιάνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή προέρχεται από την Τοσκάνη όμως την αγαπούν σε ολόκληρη την Ιταλία. Προσέξτε όταν ρίξετε το σκόρδο στην κατσαρόλα με το λάδι να το αφήσετε μέχρις ότου μαυρίσει. Θα σας συμβούλευα να το πατήσετε με ένα πιρούνι για να ανοίξει και να απελευθερώσει τους χυμούς του. Επίσης εννοείται ότι όταν ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβίθια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα έχουμε πρώτα σουρώσει, αλλά κρατάμε 2 φλιτζάνια από το ζουμί τους για τη συνέχεια. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε. Είναι μια εξαιρετική συνταγή, πολύ γευστική την οποία θα απολαύσουν και τα παιδιά, που ως γνωστόν δεν τρελαίνονται για όσπρια.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: