Home > Η κουζίνα μας > Καρύδες




Υλικά:

170 γρ. καρύδα ινδική τριμμένη, 170 γρ ζάχαρη, 3 ασπράδια αυγών. Για μεγαλύτερη δόση: 500 γρ καρύδα ινδική τριμμένη, 500 γρ ζάχαρη, 8 ασπράδια αυγών

σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αφού φουσκώσει η μαρέγκα και γίνει αφράτη, προσθέτουμε λίγη-λίγη την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Το μείγμα πρέπει να στέκεται πολύ καλά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την καρύδα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια παίρνουμε λίγο από το μείγμα και τοποθετούμε μικρά βουναλάκια σε ταψί ριχό, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσά τους.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ίσως και λιγότερο ανάλογα το φούρνο. Το χρώμα τους δεν πρέπει να είναι καφέ, αλλά ανοιχτόχρωμο. Θα πρέπει να ελέγχονται. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν λίγο, διαφορετικά,  εάν προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε εκείνη τη στιγμή, διαλύονται.

Αφού κρυώσουν τα βουτάμε μισά σε λιωμένη κουβερτούρα, ή κάνουμε σχέδια με λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Οι συνταγές της Αργυρούλας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: