Υλικά:
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες πλάτους 2.5 εκατοστών
- 2 κολοκυθάκια, στα τέσσερα κατά μήκος και κομμένα σε κύβους 2.5 εκατοστών
- 4 μανιτάρια, κομμένα στην μέση
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μυρωδικών
- 450γρ. πέννες
- 3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καπνιστή μοτσαρέλα
- 1 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια (αρακάς), αποψυγμένα
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα, συν 1/3 φλιτζανιού για επικάλυψη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα ταψί, ανακατεύουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών. Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για περίπου 6 λεπτά. Επειδή θα μαγειρευτούν και στον φούρνο θέλουμε το εσωτερικό τους να είναι σκληρό. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τα ψητά λαχανικά, την σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, τα μπιζέλια, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, απαλά τα ανακατεύουμε έως ότου όλα τα ζυμαρικά είναι επικαλυμμένα με τη σάλτσα και τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε την κορυφή με τα υπόλοιπα 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και βούτυρο σε κομμάτια. Ψήνουμε μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, περίπου 25 λεπτά.
Πηγή: marymary.gr
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr