Home > Η κουζίνα μας > Η συνταγή της ημέρας – Πέννες στον φούρνο με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας – Πέννες στον φούρνο με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


baked_penne_00-696x609Υλικά:

  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες πλάτους 2.5 εκατοστών
  • 2 κολοκυθάκια, στα τέσσερα κατά μήκος και κομμένα σε κύβους 2.5 εκατοστών
  • 4 μανιτάρια, κομμένα στην μέση
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μυρωδικών
  • 450γρ. πέννες
  • 3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καπνιστή μοτσαρέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια (αρακάς), αποψυγμένα
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα, συν 1/3 φλιτζανιού για επικάλυψη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  • Σε ένα ταψί, ανακατεύουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/2 κουταλάκι πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών. Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για περίπου 6 λεπτά. Επειδή θα μαγειρευτούν και στον φούρνο θέλουμε το εσωτερικό τους να είναι σκληρό. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τα ψητά λαχανικά, την σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, τα μπιζέλια, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, απαλά τα ανακατεύουμε έως ότου όλα τα ζυμαρικά είναι επικαλυμμένα με τη σάλτσα και τα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε την κορυφή με τα υπόλοιπα 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και βούτυρο σε κομμάτια. Ψήνουμε μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, περίπου 25 λεπτά.

 

 

Πηγή: marymary.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: