Home > Hot ! > Ελισάβετ Κοντοκώστα: Από το master chef στην πολιτική… [video]

Ελισάβετ Κοντοκώστα: Από το master chef στην πολιτική… [video]


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Η αυτοπραγμάτωση είναι η κορυφαία ανάγκη στην πυραμίδα του Maslow. Πόσοι άνθρωποι καταφέρνουν να κυνηγούν το όνειρό τους; Και πόσοι από αυτούς καταφέρνουν να το υλοποιήσουν; Μαζί μας στο γραφείο του palmosev, έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε τη δική μας Ελισάβετ. Την Ελισάβετ Κοντοκώστα από την Ιστιαία από την Εύβοια, τη γνωστή στο πανελλήνιο, από την εκπομπή του Star Master chef.

Δείτε το video

Διαβάστε ολόκληρη την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη στο www,palmosev.gr

Καλώς ήρθες Ελισάβετ

“Καλώς σας βρήκα χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ”.

Κι εμείς χαιρόμαστε. Ελισάβετ ξεκίνησες την ενήλικη διαδρομή σου από  τη Γαλλία σωστά;

«Σπούδασα εκεί για πέντε χρόνια κι έπειτα εργάστηκα σε δημόσιο σχολείο για δυο χρόνια».

Άρα ασχολήθηκες με την εκπαίδευση;

«Με την εκπαίδευση την οποία αγαπώ πάρα πολύ»

Σκέφτηκες ποτέ να μείνεις στη Γαλλία;

«Η αλήθεια είναι ότι πέρασε από το μυαλό μου να μείνω στη Γαλλία. Είναι μια χώρα που αγαπώ πάρα πολύ. Είναι σαν μια δεύτερη πατρίδα μου, αλλά με κέρδισε η Ελλάδα, όμως πίσω».

Και φαίνεται ότι άλλαξες τελείως τα σχέδιά σου. Έτσι δεν είναι;

«Άλλαξα τα σχέδιά μου γιατί δεν ξέρεις η ζωή πως στα φέρνει».

Είναι σαν να κρατάς το νήμα ενός κουβαριού και απλώς αυτό σε οδηγεί και σου αλλάζει τις εξελίξεις. Ασχολήθηκες λοιπόν με την κουζίνα, με τη μαγειρική. Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι ένας άνθρωπος να καταφέρνει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα;

«Αρχικά θέλω να πω ότι είναι ευλογία να μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Δεν μπορώ να πω όμως ότι είναι πάντα εφικτό και πάντα εύκολο. Αλλά αν είμαστε προσηλωμένοι και κοιτάμε το στόχο μας σίγουρα θα τα καταφέρουμε».

Σωστά είναι πολύ σημαντικό να έχει θέσει κανείς ένα στόχο, για να μπορεί στη συνέχεια και να τον πετύχει. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που πιστεύω ότι όλοι θα ήθελαν να το ρωτήσουν. Πως ήταν αυτή η εμπειρία σου στο Master chef. Γιατί εμείς το είδαμε αλλά δεν μάθαμε πως αισθάνθηκε ένας άνθρωπος που είχε πάρει μέρος σε αυτό το παιχνίδι.

«Σίγουρα το Master Chef είναι ένας διαγωνισμός πάρα πολύ δύσκολος, όχι τόσο μαγειρικά, όσο ψυχολογικά. Και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε μακριά από την οικογένειά μας, πρέπει να συμβιώσουμε με άλλους 23 ανθρώπους τους οποίους δεν ξέραμε και σίγουρα όταν είσαι μακριά από την οικογένειά σου πιέζεσαι. Αλλά ευτυχώς είχαμε κάποιους ανθρώπους εκεί που μας βοηθούσαν, όταν χρειαζόμασταν την στήριξή τους κι όλα πήγαιναν καλά».

Τώρα που λες οικογένεια… Είσαι μια γυναίκα κατά τη γνώμη μου που δίνεις μια γερή κλωτσιά στα στερεότυπα! Στα στερεότυπα που μας έχουν μάθει ότι  μια νέα μαμά που είναι κοντά στα παιδιά της, δεν έχει το δικαίωμα να έχει δικούς της στόχους, ή δικά της όνειρα για εξέλιξη επαγγελματική και κάπου θα πρέπει να μοιάζει με ένα  στρατιωτάκι. Μια αντίληψη όμως που δεν υπάρχει  αντίστοιχη για το αντρικό πρότυπο. Δηλαδή δεν λένε στον μπαμπά, «Κάτσε σπίτι μεγάλωσε τα παιδιά και μετά όταν τελειώσεις με την ανατροφή τους, εσύ μπορείς  να ασχοληθείς με την καριέρα σου»; Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;

«Σίγουρα αυτό ισχύει αλλά είναι πολύ δύσκολο για μια νέα μανούλα ειδικά, να αφήνει τα παιδιά της πίσω. Αυτό που θέλω να πω και θέλω να ευχαριστήσω κιόλας, είναι ότι εγώ είχα μεγάλη βοήθεια από τους γονείς μου. Από τη μαμά μου από τον μπαμπά μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί ήταν δίπλα μου στην εκπαίδευση των παιδιών, στο διάβασμα στα φροντιστήρια. Ήταν εκεί αντί για μένα».

Σε βοήθησαν λοιπόν να ακολουθήσεις το όνειρό σου.

«Με βοήθησαν  να ακολουθήσω το όνειρό μου και να μην ξεφύγω από τον στόχο μου».

Είναι σημαντικό να είναι κάποιος στοχοπροσηλωμένος και οι άλλοι από το περιβάλλον του, όταν το αντιλαμβάνονται αυτό, έχουν την διάθεση να τον βοηθήσουν, γιατί  βλέπουν ότι έχει αποτέλεσμα.

«Ακριβώς αυτό. Όταν βλέπουν ότι αυτό το πράγμα φέρνει και καρπούς. Και να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να δίνουμε και το παράδειγμα στα παιδιά μας. Πρέπει να τους δίνουμε το παράδειγμα, ότι δεν τα παρατάμε ποτέ και προχωράμε στη ζωή και κυνηγάμε τα όνειρά μας».

Σωστά έχεις δίκιο σε αυτό!  Ψάχνοντας για σένα είδα  ότι έχεις πραγματικά μια πολυσχιδή δράση, εκτός από την οικογένεια και τα παιδιά. Σε  βλέπουμε στο κανάλι σου στο you tube, ασχολείσαι με την εκπομπή το breakfast star, στο Star ασχολείσαι με το Σ.Ε.Ο. -πρόσφατα νομίζω- ότι είσαι και Πρόεδρος  στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Τοπικό Τμήμα Ιστιαίας, στο Ράδιο Ιστιαία έχεις τη δική σου εκπομπή και το πιο συγκινητικό θα έλεγα, είναι η ενασχόληση σου με το Ειδικό Σχολείο Καμαρίων. Πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά;

«Να πω ότι είναι αρκετά δύσκολο. Δεν θα χρυσώσω το χάπι σε καμία περίπτωση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα, ειδικά όταν έχεις μικρά παιδάκια πίσω. Αλλά όταν είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο κι αγαπάς αυτό που κάνεις, γιατί αν το αγαπάς δίνεις όλο σου τον εαυτό! Αν δεν το αγαπάς, δεν πρόκειται να πετύχει. Βέβαια έχω κι ένα πρόγραμμα. Έχω την ατζέντα μου, πάντα γράφω τις δουλειές που πρέπει να κάνω οπότε να μην ξεχάσω κάτι, γιατί αν δεν τα έχω γραμμένα, σίγουρα θα ξεχάσω κάτι. Δεν υπάρχει περίπτωση και να μην βγω εκτός χρόνου. Τα  γράφω, ώστε να έχω αρκετό χρόνο μετά και για τα παιδιά. Κι εκεί στο στόχο».

Δηλαδή με λίγα λόγια προετοιμάζεσαι πρωί –πρωί κι αρχίζεις και γράφεις;

«Τα γράφω το βράδυ στην ατζέντα μου, όχι στο κινητό μου και ξεκινάω πάντα από την πιο δύσκολη δουλειά που πρέπει να κάνω και μετά σβήνω – σβήνω και ξανασημειώνω τις επόμενες μέρες τι έχω να κάνω. Δηλαδή ότι έχω στο μυαλό μου το σημειώνω. Γιατί αν δεν το σημειώσω, δεν υπάρχει περίπτωση, κάτι θα ξεχάσω. Η αλήθεια είναι ότι είμαι τελειομανής κι όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι θέλω να έχω όλα στην εντέλεια».

Πόσο κουραστικό, για έναν άνθρωπο είναι να είναι τελειομανής;

«Είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος τελειομανής»

Δεν δίνεις κι ένα περιθώριο να κάνεις και κανένα λάθος;

«Σίγουρα δίνω περιθώριο για λάθη. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Και τα θέλω τα λάθη μου γιατί αυτά με κάνουν καλύτερη».

Πόσο εύκολο είναι κάποιος να επικεντρώνεται στο στόχο του και να μην χάνει τον δρόμο;

«Είναι δύσκολο αλλά αν το θέλεις πολύ και το αγαπάς, είναι εκεί ο στόχος και δεν βλέπεις δεξιά κι αριστερά».

Κοιτάς μόνο τον δικό σου στόχο κι όχι, τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι…

«Κοιτάς μόνο τον στόχο σου. Και την αγάπη σου για αυτό που κάνεις. Αν το αγαπάς θα πετύχεις. Τελείωσε ότι κι αν είναι».

Τώρα που λες αγάπη …Για μένα σαν άνθρωπο, είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της αγάπης, της μητρότητας. Με συγκινεί πολύ, από όλα αυτά τα οποία ξέρω ότι κάνεις, περισσότερο η συμμετοχή σου και η δράση σου  στο Ειδικό σχολείο. Θες να μας πεις λίγα λόγια γι αυτό;  

«Σίγουρα θέλω να σας πω δυο λόγια για το Ειδικό σχολείο. Είναι ένα σχολείο το οποίο αγαπώ πάρα πολύ. Οι καθηγητές κάνουν εξαιρετική δουλειά, κι ο διευθυντής επίσης. Έχουν πάρει ένα σχολείο και το έχουν αναδιαμορφώσει πραγματικά. Έχουμε και πολύ ωραία κουζίνα που κάθε μέρα την εξελίσσουμε όλο και περισσότερο. Τα παιδιά χαίρονται πάρα πολύ».

Μαγειρεύετε μαζί;

«Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά. Ασχολούμαστε και με τη μαγειρική και με τη ζαχαροπλαστική, Τους αρέσει πάρα πολύ και κάθε φορά όταν με βλέπουν να πηγαίνω, χαίρονται οι καρδούλες μου οι γλυκές. Όσο κουρασμένη κι αν είμαι όταν πάω. Όταν φεύγω από εκεί έχω πάρει τόση αγάπη, αγκαλιές φιλιά που έχω ξεκουραστεί πραγματικά».

Πας συγκεκριμένη μέρα;

«Δεν πάω συγκεκριμένη μέρα. Είναι ανάλογα και με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, αλλά κάθε βδομάδα θα πάω σίγουρα».

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό. Γιατί δίνεις αγάπη παίρνεις αγάπη.

Εκτός από όλα αυτά είδα και μια φωτογραφία στο διαδίκτυο να κυκλοφορεί και μάλιστα δημιούργησε και σχόλια του τύπου «Η Ελισάβετ θα ασχοληθεί με την πολιτική»;

«Αν έκανες αυτή την ερώτηση ένα χρόνο πριν, θα σου έλεγα δεν νομίζω, γιατί ο παππούς μου πάντα ήταν στην πολιτική κι έβλεπα το άγχος που είχε, το τρέξιμο, αλλά αυτό που έχω να σου πω είναι ότι, η αγάπη του κόσμου με έχει κάνει να το σκεφτώ διαφορετικά. Θέλω να προσφέρω πολύ στον τόπο μου! Αγαπάω πολύ τον τόπο μου. Αγαπώ πολύ την Εύβοια. Από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο κι όσο μπορώ. Θέλω να βοηθήσω, γιατί με στηρίζει κι κόσμος πάρα πολύ. Και μου δίνει δύναμη».

Αν παίρνεις αυτό το feed back και καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ανταπόκριση και στη δουλειά σου, δίνεις αγάπη παίρνεις αγάπη, γιατί όχι και με την πολιτική; Αλλά επειδή το  2023 είναι εκλογικό έτος, και δεν θα έχουμε μόνο εκλογές Εθνικές, έχουμε και Περιφερειακές Αυτοδιοικητικές εκλογές,

Θα τα πάρουμε ένα – ένα. Για εθνικές εκλογές το σκέφτεσαι;  

«Το έχω σκεφτεί αλλά δεν νομίζω να ασχοληθώ τώρα άμεσα με αυτό».

Μάλιστα. Αποκλείουμε το ένα. Πάμε στα επόμενα. Έχουμε Α΄ και  Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Δήμος ή Περιφέρεια;

«Σίγουρα δεν έχω αποφασίσει ακόμη να σας πω».

Λοιπόν η Ελισάβετ κρατά τα χαρτιά της κλειστά δεν μας λέει αν θα είναι στον Δήμο ή στην Περιφέρεια κι εμείς θα έχουμε την χαρά να σε ξαναέχουμε εδώ, για να μας πεις την επόμενη συνέχεια.

«Να βγάλετε την είδηση»

Να βγάλουμε την είδηση! Αυτό που κρατάω από σένα και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό κι ειδικά για τους νέους ανθρώπους κι ειδικά για αυτούς που ξεκινάνε τη ζωή τους τώρα, το πιο σημαντικό είναι να θέτεις ένα στόχο ο ίδιος στον εαυτό σου

«Και να ακολουθείς τα όνειρά σου. Να μην σταματάς ποτέ γιατί η ζωή προχωρά εξελίσσεται και δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε».

Ελισάβετ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα αυτά τα οποία είπαμε και μοιραστήκαμε με τον κόσμο κι εύχομαι πολύ καλή πορεία και καλή συνέχεια

«Ευχαριστώ πάρα πολύ και έχω δώσει το πρότυπο για κάποιους ανθρώπους να μην σταματούν αν ακολουθούν τα όνειρά τους και να κοιτούν το στόχο τους».

Πάρη Ντελκή

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: