Υλικά
1 λάχανο μεγάλο
Για το αυγολέμονο
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν – φλάουρ
1 και 1/2 ποτήρι γάλα
2 φλιτζάνια ζωμό από οτιδήποτε φτιάχνουμε
2 λεμόνια
2 κρόκους
αλάτι
Για τη γέμιση
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσέχουμε να μην αφήσουμε κομματάκια μεγάλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και βάζουμε μέσα το λάχανο ολόκληρο αφού το έχουμε πλύνει και έχουμε καθαρίσει τα εξωτερικά του φύλλα. Καθώς αρχίζει να βράζει το νερό, το λάχανο θα μαλακώνει και θα μπορέσουμε να αφαιρέσουμε ένα – ένα τα φύλλα του. Μετά από βράσιμο 15 περίπου λεπτών αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα.
Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο λάχανο και τυλίγουμε τους ντολμάδες βάζοντας γέμιση στο κέντρο με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και στρώνουμε κάτω λίγα φύλλα λάχανο. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι τη μέση και παραπάνω.
Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω στους λαχανοντολμάδες πριν κλείσουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία για μία ώρα περίπου. Τέλος, χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά για το αυγολέμονο. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες και σερβίρουμε.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr