Home > Η κουζίνα μας > Ψαροκεφτέδες

There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

της Έφης Μαλλιαρού
Σύλλογος Γυναικών Γιάλτρων

Υλικά :
Ψάρι ( τούνα ή ορτύκι ή παλαμίδα )
Κρεμμύδι ξερό
Σκόρδο
Πιπεριά
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Μαϊντανό
Δυόσμο
Φρυγανιά τριμμένη
Πρέζα από κανέλα και μοσχοκάρυδο
Ρίγανη
Ξίδι
Λάδι
Αλάτι – πιπέρι
Σάλτσα, ένα κουτάκι συμπυκνωμένη ντομάτα
Λάδι, αλάτι – πιπέρι – μπαχάρι, βάγια και λευκό κρασί για το σβήσιμο.
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε καλά το ψάρι, το ψιλοκόβουμε όσο πιο πολύ γίνετε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, μία πρέζα κανέλα και μοσχοκάρυδο, την ρίγανη, το ξίδι, αλάτι – πιπέρι, την φρυγανιά και το λάδι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και το αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο όσο το δυνατόν πιο πολύ μπορούμε. Καλό είναι να ζυμωθούν από τη προηγούμενη μέρα.
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις κάψει τηγανίζουμε τους ψαροκεφτέδες αφού πρώτα τους έχουμε αλευρώσει. Τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περίσσιο λάδι. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα, την συμπυκνωμένη ντομάτα με λίγο λάδι, αλάτι – πιπέρι, μπαχάρι, βάγια. Πριν βράσει η σάλτσα ρίχνουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιχύνουμε στους κεφτέδες μας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: