Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. χοιρινό κιμά
- 300 γρ. κιμά κοτόπουλου (προαιρετικά, δείτε “Μυστικά” [1])
- 3 λεπτές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση κάποιων ημερών, κάνει όμως και το ψωμί του τοστ)
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 2 μέτρια αυγά
- 40 γρ. τριμμένο τυρί parmigiano
- 100 γρ. ζαμπόν (θα σας αρέσει και με prosciutto)
- 100 γρ. καπνιστό τυρί
- 20 γρ. βούτυρο
- 1ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- 1-2 κ.σ. μαιντανο
- 2 κ.γ. φρέσκια μαντζουράνα
- 2 κ.γ. άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ντομάτα (προαιρετικά)
- 120 γρ. μορταδέλα (προαιρετικά)
- 8-10 φέτες μπέικον ή prosciutto crudo (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυόσμο, ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε αρκετά καλά τον κιμά και τον βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Αφού βγάλουμε τον κιμά από την συντήρηση, τον απλώνουμε πάνω σε μία μεμβράνη ή λαδόκολλα και τον πιέζουμε από το κέντρο προς τα άκρα, ώστε να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
- Στη συνέχεια βάζουμε μέσα στο “φύλλο” κιμά το ζαμπόν, το τυρί και ότι άλλο επιθυμούμε, το τυλίγουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε στο ταψί.
- Αναποδογυρίζουμε με προσοχή τον κιμά ώστε να μην ανοίξει στο ταψί.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε κόψει πρώτα τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί με το ρολό.
- Μπορούμε να τοποθετήσουμε και πιπεριές σε ροδέλες καθώς και ντομάτα πάνω από τις πατάτες
- Κάθε 5 λεπτά ρίχνουμε λίγο από το ζουμί πάνω στο ρολό για να μην ξεραθεί.
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180 βαθμούς.
Πηγή: www.sintagespareas.gr
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr