Υλικά:
½ κιλό γαρίδες
½ κιλό μακαρόνια
20 γρ. τοματοπολτός
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκόρδο
λωλοί χταποδιού το αυγό και το συκώτι των χταποδιών
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη γαριδομακαρονάδα χρησιμοποιώντας κρεμμυδάκι, σκορδάκι, ελαιόλαδο και πιπεριά. Τα σοτάρουμε ρίχνοντας τη σάλτσα ντομάτα και αρκετό νεράκι. Μόλις αρχίζουν να βράζουν, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τα μακαρόνια. Μόλις φουσκώσουν λίγο τα μακαρόνια τα σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο. Αφήνουμε τα μακαρόνια να φουσκώσουν μόνα τους βγάζοντας τα από τη φωτιά.
Οι γαλίπες είναι ανεμώνες της θάλασσας. Τις μαζεύουμε από τις καθαρές μας θάλασσες πάνω από τα βράχια. Αφού τις «περάσουμε» δυο τρία χλιαρά νερά για να φύγει η άμμος και τα πιθανά υπολείμματα τις προσθέτουμε στα αρωματικά χόρτα. Έχουμε μαζέψει καφκαλίθρες, σέσκουλο, κρεμμυδάκια, σκορδάκια, φρέσκο σπανάκι, λίγο μαϊντανό και παπαρούνες (όχι το λουλούδι αλλά το αρωματικό χόρτο). Αναμιγνύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και μετά βάζουμε όσο αλεύρι θέλουμε, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Τηγανίζουμε σε φρέσκο ελαιόλαδο.
Οι λωλοί είναι ένα αφροδισιακό προϊόν που το παίρνουμε από το χταπόδι το αλευρώνουμε πολύ καλά και το τηγανίζουμε σε πολύ λίγο καυτό ελαιόλαδο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει και πήζει ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Σερβίρουμε με δεντρολίβανο και ζυμωτό ψωμί.
Καλή επιτυχία
Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr
Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr