Home > Η κουζίνα μας > Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι

Kάτι νόστιμο, ελαφρύ, γρήγορο και με το άρωμα της θάλασσας,είναι το γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαύστε το. είναι πεντανόστιμο!

                               Υλικά Συνταγής

3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 1 πράσο  κομμένο  σε φέτες, 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες, 1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο

2 φλ. ρύζι

4 κ.σ. σόγια

1/2 κ.γ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)

12 γαρίδες

λίγες σταγόνες ταμπάσκο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κ.σ.  μαϊντανός ψιλοκομμένος,  4 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το  ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Αφηστε ενα σχολιο

error: