Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“ΚΥΜΗ”…«Το τάβλι» – Μία μοναδική παράσταση την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ.

30/12/2019 @ 19:30 - 20:35

€5
Μία μοναδική παράσταση την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ.Του Δημήτρη Κεχαϊδη , σε σκηνοθεσία της Δανάης Σπηλιώτη, στην

 ταβέρνα «Αιγαίο» ΔΗΜ. ΣΠΑΝΟΣ (Παραλία Κύμης)
Η παράσταση «Το τάβλι» θα παρουσιασθεί στην παραλία της Κύμης για μία μόνο βραδιά στην ταβέρνα «Αιγαίο» του Δ. Σπανού, μετά από πρόσκληση του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστα Καρτελιά, στα πλαίσια των δράσεων «Χειμώνας 2019 -2020».
Ο Φώντας και ο Κόλιας ξετυλίγουν την ιστορία τους σε ένα τραπέζι καφενείου. Ο δαιμόνιος στα επιχειρηματικά σχέδια Φώντας προσπαθεί να πείσει το λαχειοπώλη Κόλια να βάλουν μπροστά ένα πλάνο, να πιάσουν επιτέλους την καλή. Καταστρώνουν τα σχέδιά τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, μα εύκολα ολισθαίνουν στην ψευδαίσθηση και την ονειροπόληση.Πατούν στο ανθρώπινο,μα εύκολα εκτρέπονται στο τερατώδες. Με κύριο όχημα την κωμωδία, με ύφος σε σημεία μπουφόνικο, το «τάβλι»είναι ένα έργο γεμάτο χιούμορ και πίκρα για την ελληνική κοινωνία, την ιστορία της, τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις της, την προσπάθεια του νεοέλληνα να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Ανάμεσα σε καφέ, τσίπουρο, χαρτιά και τάβλι, οι ήρωες ψευτοκουβεντιάζουν, παθιάζονται, αστειεύονται, καταστρώνουν μια μεγάλη δουλειά, πιάνονται στα χέρια, ονειρεύονται πάνω από μια παρτίδα τάβλι.
Σκηνοθεσία. Δανάη Σπηλιώτη
Παίζουν.Ντίνος Ποντικόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης
Κοστούμια.Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτογραφίες – αφίσα – trailer. AντώνηςΜίκροβας
Φωτογραφίες παράστασης. Δανάη Δάσκα
Διάρκεια. 65΄
Είσοδος. 5

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30/12/2019
Ώρα:
19:30 - 20:35
Κόστος:
€5

Διοργανωτής

«Χειμώνας 2019 -2020»

Χώρος Διεξαγωγής

ταβέρνα «Αιγαίο» Κύμη
Παραλία Κύμης
Κύμη, Εύβοιας Ελλάδα
+ Χάρτης Google

error: