Home > Πολιτισμος - Κοινωνικα > Εθελοντική Αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Εύβοιας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Εθελοντική Αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Εύβοιας την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Συνάδελφοι/ισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 8:30-1:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η φετινή μας εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Εύβοιας,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, με κλιμάκιο από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του σωματείου μας, η οποία μπορεί να καλύψει τα μέλη της ΕΛΜΕ και τις οικογένειές τους, σε περίπτωση ανάγκης, σύμφωνα με τον κανονισμό που διέπει τις τράπεζες αίματος.

Για να έχει κάποιος/α συνάδελφος/ισσα πρόσβαση στην τράπεζα πρέπει να συντρέχουν δυο προϋποθέσεις: α. να είναι μέλος του σωματείου και β. να είναι εθελοντής/τρια αιμοδότης/τρια.

Επειδή κάθε χρόνο οι ανάγκες σε αίμα ολοένα και αυξάνονται παρακαλούμε για τη μαζική συμμετοχή σας στην αιμοδοσία, γιατί για να υπάρχει η τράπεζα και η πρόσβασή μας σε αυτή, πρέπει και να την ενισχύουμε. Στην αιμοδοσία μπορούν να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί αλλά και συγγενείς τους που είναι υγιείς και δεν υπόκεινται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, καθώς επίσης και κάθε πολίτης φίλος της ΕΛΜΕ Εύβοιας που θέλει να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια. Οι συνάδελφοι/ισσες που βρίσκονται εκτός Χαλκίδας μπορούν να προσέρχονται στα πλησιέστερα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας και να δηλώνουν ότι δίνουν αίμα για την τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι εκπ/κοί που συμμετέχουν σε ομαδική αιμοδοσία δικαιούνται άδειας 2 εργάσιμων ημερών με αποδοχές, πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, όπως μπορείτε να ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/adeies/1089-adeia-aimodosias-aimodotikh.html

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την ημέρα της αιμοδοσίας το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προσπαθεί να εξασφαλίσει την παρουσία εκπροσώπου του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας-Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία θα μας ενημερώνει για τη διαδικασία αυτή. Η λήψη δείγματος γίνεται απλά, γρήγορα και ανώδυνα παίρνοντας σάλιο με μια μπατονέτα. Μπορεί εσύ να είσαι ο Μοναδικός Συμβατός Δότης και η μοναδική ελπίδα για έναν ασθενή που πάσχει από λευχαιμία. Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση είναι η ύπαρξη κατάλληλου συμβατού δότη, δηλαδή ενός ατόμου με ομοιότητα ως προς τα αντιγόνα ιστοσυμβατότητας. ΔΕΝ απαιτείται πλέον χειρουργική επέμβαση. Το 80% των δωρεών γίνονται σήμερα με την μέθοδο που ονομάζεται Περιφερική Λήψη Αιμοποιητικών Κυττάρων κατά την οποία συλλέγονται τα αιμοποιητικά κύτταρα από το περιφερικό αίμα, χωρίς κανένα κίνδυνο για το δότη. Με λίγο ΑΙΜΑ μπορούμε να σώσουμε μια ζωή.

Επίσης στο χώρο της αιμοδοσίας θα παρευρίσκεται συνάδελφος, που θα ενημερώνει  για το σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις δράσεις του με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών αλλά και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε όλο το νομό. https://www.almazois.gr/

Στο χώρο επίσης της αιμοδοσίας θα παρευρίσκεται ομάδα μαθητών-τριών από το 6Ο Γυμνάσιο, που έχει ετοιμάσει εκπλήξεις για τους/τις αιμοδότες/τριες

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να δηλώσετε συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία στο mail της ΕΛΜΕ  ή στο τηλέφωνο 6936192429.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                         Η γεν. γραμματέας

Χαρά  Νίκα                                           Γωγώ Μοσχολιού

Οδηγίες αιμοδοσίας

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: