booked.net

Home > Hot ! > Επιτροπές Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας: “Απαιτούμε αντιπλημμυρικά έργα τώρα”

Επιτροπές Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας: “Απαιτούμε αντιπλημμυρικά έργα τώρα”Ληλάντιο και Καστέλλα

Τη Δευτέρα 26/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από αίτημα των Επιτροπών Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και τους προϊστάμενους Πολιτικής Προστασίας, Δομών Περιβάλλοντος και Τεχνικής Υπηρεσίας.

Οι κάτοικοι ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση μετά από τις συνελεύσεις κατοίκων στις περιοχές μας επειδή ανησυχούμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών μας που όχι μόνο δεν έχει αρχίσει αλλά ακόμη σχεδόν 3 μήνες μετά τα ποτάμια δεν έχουν καθαριστεί από τα φερτά υλικά και τη λάσπη/άμμο για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Τα μηχανήματα που μισθώνει η Περιφέρεια έχουν μειωθεί σημαντικά και οι εργασίες εντός των ποταμών επιβραδύνονται αντί να επιταχύνονται. Τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον επικείμενο χειμώνα είναι πρόχειρα και προσωρινά –π.χ. στον Λήλααναχώματα από σάκους με άμμο κατά μήκος του ποταμού.

Ληλάντιο και Καστέλλα

Οι απαντήσεις που πήραμε κάθε άλλο παρά μας καθησυχάζουν ! Το χρονοδιάγραμμα μιλάει για ολοκλήρωση της μελέτης το πρώτο τρίμηνο του 2021 αλλά είναι άγνωστο πότε θα αρχίσουν ή ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Οι Δήμοι μας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γίνεται να επικαλούνται τη γραφειοκρατία! Διαδικασίες όπως έκδοση υπουργικών αποφάσεων, περιβαλλοντικών αδειών και δημοπράτηση εργολαβιών καθυστερούν την έναρξη των έργων. Οι μελέτες για την οριοθέτηση των ποταμών και ρεμάτων υπάρχουν εδώ και χρόνια, επικαιροποιούνται κατά καιρούς και ξαναμπαίνουν στο συρτάρι. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας !

Απαιτούμε από την Περιφέρεια να ολοκληρώσει τον καθαρισμό των ποταμών και ρεμάτων. Να μισθώσει επιπλέον μηχανήματα και να το προχωρήσει τάχιστα. Δεν μας αρκούν δικαιολογίες ότι την ευθύνη την είχαν πριν οι Δήμοι ή ότι οι πιστώσεις δεν φτάνουν. Τώρα με ευθύνη του κράτους, με επιπλέον πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων να προχωρήσουν οι καθαρισμοί άμεσα.

Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα. Τα σχέδια από τη μελέτη να περιλαμβάνουν και την ορεινή και την πεδινή κοίτη των ποταμών. Η κυβέρνηση μπορεί με διαδικασίες κατεπείγοντος να αποταμιεύσει κονδύλια και να προσπεράσει γραφειοκρατικές διαδικασίες. Θέλουν να προστατεύσουν τις ζωές μας και τις περιουσίες μας; Ή θα μας αφήσουν απροστάτευτους σε επόμενη καταιγίδα;

 

Επιτροπές Κατοίκων Ληλαντίου και Καστέλλας

 

Τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ «Εκκωφαντική» η απουσία του κρατικού μηχανισμού δέκα μέρες μετά

Ε.Κ.Π.Α.: Επιστημονικά και τεχνικά αποτελέσματα και δεδομένα που αφορούν στις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Εύβοιας στις 9 Αυγούστου 2020

Συμεών Κεδίκογλου: «Ουδέν νεώτερον» τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

ΚΚΕ-Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας: Μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πλημμυροπαθών

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr

Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: