Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Ζωή Λιβανίου για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Να διασφαλίσουμε την ελπίδα»

Ζωή Λιβανίου για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: «Να διασφαλίσουμε την ελπίδα»


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Επιστολής της Ζωής Λιβανίου, βουλευτή:

Η 20η Νοεμβρίου είναι καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού. Η ημέρα αυτή συνήθως περιέχει σημαντικά μηνύματα και εξαγγελίες δράσεων για τη μέγιστη δυνατή προστασία και διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να βρεθούν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ιδίως τα τελευταία 3 χρόνια ανέκοψαν σημαντικά τους ρυθμούς αύξησης τον παιδιών σε κίνδυνο φτώχιας και παρείχαν σημαντική βοήθεια σε αυτά και τις οικογένειές τους τόσο με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η απόδοση κοινωνικού μερίσματος σε φτωχές οικογένειες και μογονεϊκές οικογένειες όσο και με τις παρεμβάσεις στο σχολικό περιβάλλον με την επέκταση του ολοήμερου και την καθολική διάθεση σχολικών γευμάτων σε όσα παιδιά χρειάζεται. Ταυτόχρονα οι πολιτικές μείωσης της ανεργίας που εφαρμόζονται από τη σημερινή κυβέρνηση αποδίδουν σημαντικά μειώνοντας τους σχετικούς δείκτες κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που συνεπάγεται την σημαντική μείωση των άνεργων γονέων. Παράλληλα οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αύξησης του κατώτατου μισθού, πολλαπλασιασμού των δομών δημόσιας και δωρεάν υγείας, επέκτασης του ωραρίου των ολοήμερων, η απόδοση με το νέο έτος επιδότησης ενοικίου στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και η σταθερή προσήλωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην μεγαλύτερη δυνατή προστασία της κοινωνίας και ειδικά των παιδιών πρόκειται να διαμορφώσουν μια ακόμη καλύτερη πραγματικότητα για τα παιδιά που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικούς κινδύνους και επισφάλειες.

Οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση είναι θετικές δεν επιλύουν όμως άμεσα τα πολλά προβλήματα και χρειάζονται πρόσθετα μέτρα ιδίως για τα παιδιά που κινδυνεύουν να βρεθούν στο κοινωνικό περιθώριο.

Παρά όμως την πληθώρα θετικών ενεργειών της κυβέρνησης για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, στην Εύβοια σε αντίθεση με όλη την Ελλάδα υπάρχουν ακόμα τεράστια κενά στις θέσεις δασκάλων και καθηγητών σε όλο το νησί. Η μέρα δεν ενδείκνυται για αναζήτηση ή απόδοση ευθυνών. Παρόλα αυτά είναι αναγκαίο να καταδείξουμε όλοι και δημόσια την δυσαρέσκειά μας για τη μη κάλυψη των πολλών αυτών κενών δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Εύβοιας διότι μόνο έτσι διατηρούμε ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: