Home > Hot ! > Τι γίνεται με την εξυπηρέτηση περιστατικών στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας;

Τι γίνεται με την εξυπηρέτηση περιστατικών στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας;


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Πρόβλημα με την εξυπηρέτηση ασθενών εντοπίζεται στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Τι φταίει; η ελλιπής στελέχωσή του, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

Η κούραση των εργαζομένων, λόγω της αύξησης του αριθμού των περιστατικών λόγω των τουριστών που προστίθεται στα υπάρχοντα περιστατικά;

Πώς να ανταπεξέλθουν όταν οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που βγαίνουν αβίαστα σε κάθε πολίτη, αλλά η εξυπηρέτηση μικρών παιδιών, δεν μπορεί να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε τι έγινε με τον τρόπο που το περιγράφει η μητέρα Άννα Πραμάτια – Μαρούλη

«Προχτές το μεσημέρι περίπου στις 14:30 μμ πήγα στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας επειδή ο γιος μου 2,5 ετών ανέβασε πυρετό 38,5.

Έφτασα στο κέντρο υγείας. Είδα μια κοπέλα από τον ΕΟΔΥ και ζήτησα να κάνω ένα τεστ COVID σε μένα κ στον μικρό. Μου είπε να πάω στα επείγοντα μπροστά και να κάνουμε.

Πήγα μπροστά απευθύνθηκα σε μια κοπέλα κ της είπα ότι ο μικρός έχει πυρετό υψηλό κ θέλω να τον δει ένας παιδίατρος κ να κάνουμε ένα τεστ COVID και να του δώσουμε ένα αντιπυρετικό καθώς δεν είχα τίποτα μαζί μου ούτε ήξερα κάποιον παιδίατρο για να απευθυνθώ.

Έβαλαν θερμόμετρο στο παιδί κ μου είπαν να περιμένω απ’ έξω από το κέντρο υγείας καθώς εκεί κάνουν τα τεστ. Ο μικρός είχε 38,6 εκείνη την ώρα. Μου είπε ότι αφού δεν έχω παιδίατρο κ στο κέντρο υγείας δεν υπάρχει θα ψάξουν να βρουν έναν παιδίατρο να έρθει να δει το παιδί κ να δώσουμε κ ένα αντιπυρετικό. Εντάξει λέω κ περίμενα απ έξω στο παγκάκι.

Έρχεται ένας κύριος με την γυναίκα του και το παιδί του κ λέει πως έχει τηλεφωνήσει κ θέλουν να κάνουν οικογενειακώς τεστ  COVID καθώς είχε κάποια συμπτώματα. Η ίδια κοπέλα που με έβαλε να περιμένω απ έξω του είπε πως τεστ κάνουν μόνο πρωινές ώρες και πως πρέπει να πάει σε φαρμακείο. Έγινε ένας μικρός «καυγάς» μεταξύ τους κ στο τέλος τους πήραν μέσα να κάνουν τεστ.

Εγώ εντωμεταξύ περίμενα με το παιδί ήδη μισή ώρα και καμία ενημέρωση δεν είχα ως προς το τι να κάνω.

Αφού έφυγε η κ οικογένεια πάλι δεν μου έδωσε κανείς σημασία κ μπήκα πάλι μέσα να ρωτήσω τι θα γίνει με μένα.

Η προϊσταμένη μου είπε:

-Εσείς κυρία μου τι θέλετε ; και της απαντώ:

-Έχω το παιδί με πυρετό θέλω να κάνω ένα τεστ και να τον δει κάποιος παιδίατρος.

-Ναι λέει είχαμε περιστατικό γι αυτό δεν σας ρωτήσαμε. Ήταν πιο επείγον ο κύριος.

-Ήταν επείγον ο κύριος που ήθελε ένα τεστ COVID  και  όχι το παιδί 2,5 ετών με σχεδόν 39 πυρετό ;

-Ναι ήταν πιο σημαντικός.

-Μπράβο της

λέω, ωραία αντιμετώπιση.

-Κυρία μου ο κύριος έξω είχε πόνο στο στήθος.

-Είχε πόνο στο στήθος και οδήγησε μεσημεριάτικα 45 λεπτά κι έξω είχε και όρεξη να τσακωθεί; Γιατί, δεν τον άκουσα να λέει μόλις έφτασε ότι πονούσε. Και ρωτώ, μπορώ να κάνω τεστ κι εγώ και στο παιδί;

Μου βάζει τις φωνές ότι πρέπει να καταλάβετε ότι τα τεστ τα κάνουμε 5 μέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα.

-Δώστε αντιπυρετικό στο παιδί και θα είναι εντάξει.

-Παιδίατρος δεν θα τον δει ;

-Δεν έχουμε.

-Γιατί στην αρχή μου είπε η κοπέλα ότι θα ψάξετε να βρείτε.

-Δεν έχουμε, μου λέει, δώστε αντιπυρετικό και  θα είναι εντάξει. Τελικά δεν με εξυπηρέτησαν σε τίποτα. Ούτε τεστ έκαναν ούτε παιδίατρος ούτε αντιπυρετικό έδωσαν στο παιδί.

Έφυγα γιατί λυπήθηκα τον γιο μου που ψηνόταν στον πυρετό κ ήμουν ήδη μια ώρα και εκεί πέρα. Δεν ξέρω και  τα ονόματα τους γιατί ήμουν σε μεγάλη σύγχυση κ είχα ένα παιδί με πυρετό κ δεν δέχτηκα καμία βοήθεια. Αλλιώς ειλικρινά θα είχα καλέσει την αστυνομία να έρθουν ότι αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν με ένα παιδάκι που ψηνόταν στον πυρετό. Γιατί στον κύριο έκαναν τεστ παρότι είχε κάποια συμπτώματα δεν του είπαν έλα σε 5 μέρες. ενώ σε εμάς τίποτα. Αφού έφυγα έψαξα όλα τα φαρμακεία σε  Ιστιαία, Πύργο Ωρεούς και ήταν όλα κλειστά ξαναπήγα και μόλις με είδε μου λέει η Προϊσταμένη:

– Τι θέλετε κυρία μου πάλι εσείς ; της απάντησα,

Δώστε μου έστω 6ml ντεπόν να δώσω στο παιδί, γιατί δεν βρίσκω ανοιχτό φαρμακείο πουθενά.

– Ναι, λέει να σας δώσω.

Μου έδωσε αντιπυρετικό κι έφυγα»

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: