Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Στέλλα Αρβανίτη: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού

Στέλλα Αρβανίτη: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου αλλά και τον θυμό μου για καταστάσεις που διαιωνίζονται στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και που βεβαίως δεν έχουν ως σκοπό το καλό του τόπου μας.

Εν μέσω κορονοϊού έμαθα από το ίντερνετ πως άνοιξε η Δημοτική βιβλιοθήκη Ιστιαίας –Αιδηψού κι έγιναν εγκαίνια (ξανά). Παρόλο που έστειλα προτάσεις και ιδέες, στον  Δήμαρχο και κάποια  πρόσωπα που γνώριζα και τελικά έχουν όπως έμαθα και την ευθύνη της διαχείρισης της βιβλιοθήκης  δεν προσεκλήθη στα εγκαίνια, δεν σκέφτηκαν να με βάλουν καν στο πρόγραμμα αλλά ούτε και να ερωτηθώ για την διάρθρωση του προγράμματος.

Αγαπητοί μου συμπολίτες είμαι συγγραφέας παιδικών νεανικών βιβλίων με 8 βραβεία στο ενεργητικό μου, τα περισσότερα εμπνέονται και από τη βόρεια Εύβοια, είμαι τακτικό μέλος της Ibby, διπλωματούχος ξεναγός και εκπαιδευτικός. Έχω προσκληθεί από πολλές βιβλιοθήκες  και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, 2 βραβεία μου βρίσκονται από την εποχή που ήμουν μαθήτρια στο Λύκειο Λουτρών Αιδηψού (στην ποίηση και στην Πεζογραφία σε πανελλήνιο διαγωνισμό) και δεν  είμαι μέλος της επιτροπής της βιβλιοθήκης Λουτρών Αιδηψού;

Και είναι μέλη της επιτροπής άτομα με λιγότερη εμπειρία από εμένα σε όλους τους τομείς που προανέφερα;  ή άτομα που δεν είναι καν δημότες;

Δεν είναι σκανδαλώδες αυτό;

Είναι δείγμα «πολιτισμού»;

Ή μήπως «εκπαίδευσης»; δεν είναι πολιτισμός και εκπαίδευση  για όλους; Θα πρέπει κάποιος να είναι “αρεστός σε κλίκες”;

Με ποια ακριβώς κριτήρια έγινε η επιλογή της επιτροπής και γιατί δεν χωράω κι εγώ σε μια επιτροπή που είναι άμισθη;

Καλώ λοιπόν τον Δήμαρχο να διορθώσει αυτή την αδικία.

Ο κύριος Κοντζιάς που πρόσφατα προσέλαβε άτομο σε έμμισθη θέση για τα πολιτιστικά και θα θεωρήσω πως ήταν εντελώς συμπτωματικό το γεγονός πως ήταν στο ψηφοδέλτιό του.

Η περιοχή Ιστιαίας –Αιδηψού είναι ένας μεγάλος Δήμος και δυστυχώς ένα άτομο δεν μπορεί να καλύψει ούτε με ιδέες, ούτε με δράσεις όλη την περιοχή. Και υποπίπτει συνεχώς ο Δήμος σε ολισθήματα δίνοντας κυρίως το βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές.

Καλώ λοιπόν τον Δήμαρχο να ξανασκεφτεί πως κάποιες περιοχές από τις οποίες λαμβάνει πολλά έσοδα πχ. η περιοχή Αγίου Γεωργίου Λιχάδος και Γιάλτρων-Λουτρών  δεν αντιπροσωπεύεται καθόλου σε εκδηλώσεις –πολιτιστικές-τουριστικές  δράσεις και συνεχώς παρακάμπτεται. Συνεπώς του υπενθυμίζω πως διαθέτω όλα τα προσόντα εργαζόμενη στον πολιτισμό –τουρισμό και εκπαίδευση από το 1996 και θα μπορούσε να με κάνει σύμβουλό του.

Σας καλώ λοιπόν κύριε Δήμαρχε να επιλέξετε. Ή μέλος της επιτροπής που είναι άμισθη ή σύμβουλος πολιτιστικών τουριστικών εκδηλώσεων για τις περιοχές που προανέφερα και παραγκωνίζονται που είναι έμμισθη. Εσείς αποφασίζετε!

Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της περιοχής θα ξεπεράσετε τα μικροπολιτικά  συμφέροντα  και με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια θα κάνετε το σωστό και θα δώσετε το καλό παράδειγμα, αυτό που μας διατυμπανίζατε πριν τις εκλογές!

Το βιογραφικό μου: Η Στέλλα Αρβανίτη κατάγεται από τη Β. Εύβοια (Λιχάδα). Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία και ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή της κατάρτιση στον Καναδά και στην Μπολόνια της Ιταλίας (υποτροφία Erasmus).

Παράλληλα αποφοίτησε και από τη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών του ΕΟΤ. Από το 1996 εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός  σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κατά καιρούς ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ.
Η συγγραφική της δραστηριότητα άρχισε από τα πολύ πρώιμα χρόνια του δημοτικού και η συγγραφή είναι η μεγάλη της αγάπη. Της αρέσει επίσης να διαβάζει, λατρεύει τα ταξίδια που τη βοηθούν να συλλέγει εμπειρίες, να γνωρίζει  διαφορετικές κουλτούρες και φυσικά να εμπνέεται.
Το παραμύθι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά της καθώς το έχει εντάξει στις ξεναγήσεις των ελληνικών αλλά και ξένων σχολείων (ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, θρύλοι και παραδόσεις). Διαθέτει κανάλι στο you tube (Stella Arvaniti  ή guideinart ) με παραμύθια και μυστικά συγγραφής. Είναι τακτικό μέλος του κύκλου Ελληνικού παιδικού βιβλίου και πραγματοποιεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής και παραμυθιών  σε βιβλιοθήκες και σχολεία όπως και  παρουσιάσεις –ομιλίες.

 

Διακρίσεις
2016, «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ» (εκδ. Οσελότος), Α΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Πετρίδειο Ίδρυμα Κύπρου.
2015, «Τα δάκρυα της ζωής» (εκδ. Οσελότος), Γ΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
2014, «Το μυστικό της Μπρασκόγουρνας» (εκδ. Οσελότος), Α΄ Βραβείο Παιδικής Νουβέλας, 30ό­  Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας.
2014, «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ», Γ΄ Βραβείο Παραμυθιού, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
2012, «Το κυπαρίσσι που έγερνε» (εκδ. Χρυσαλλίδα), Έπαινος, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το βιβλίο επανεκδόθηκε το 2018 από τις εκδ. Οσελότος με επιπλέον κείμενο και καινούργια εικονογράφηση.
Τους πρώτους της επαίνους έλαβε στην Γ΄ Γυμνασίου, σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης και πεζογραφίας («Ο ΦΙΛΩΝ»).

https://www.youtube.com/channel/UCVhY-tnX_EWLrS6n1nKslbw

 

Ως τότε αναμένω.

Στέλλα Αρβανίτη, διπλ. Ξεναγός-συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

arvaniti.stella@yahoo.com

Τηλ: 6944679842

Το βήμα του palmosev.gr προσφέρεται σε όλους τους αναγνώστες της σελίδας, εφόσον οι επιστολές τους είναι επώνυμες. Σε όλα τα δημοσιεύματα, δελτία Τύπου, ανακοινώσεις, καταγγελίες, οι υπογράφοντες φέρουν την ευθύνη των γραφομένων τους, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί η ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας.

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: