Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Σωματείο Εργαζομένων Νηρέα: Κάλεσμα σε απεργία στις 30 Μάη

Σωματείο Εργαζομένων Νηρέα: Κάλεσμα σε απεργία στις 30 Μάη


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΛΙΒΕΡΙ 10ΠΜ ΑΓΑΛΜΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑ 10.30ΠΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 30 Μαΐου, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Εύβοια. Μπροστά στους σχεδιασμούς για το ιδιοκτησιακό μέλλον των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, εμείς πρέπει να βάλουμε μπροστά το δικό μας σχέδιο, για τη οργάνωση της πάλη μας, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Όποια κι αν είναι η έκβαση των παζαριών ανάμεσα σε τράπεζες και επιχειρηματίες, δικός μας μπούσουλας είναι οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Η γενική απεργία, που οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ κήρυξαν με αιτήματα υπέρ της εργοδοσίας, πρέπει να αξιοποιηθεί από τις υγιείς δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και από το κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, γι’ αυτό που είναι απαίτηση των καιρών. Την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο και συνολικά. Άρα πάλη για την επαναφορά κάθε δικαιώματος που αφαιρέθηκε και αγώνας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, που να κατοχυρώνουν ανθρώπινους όρους δουλειάς και ζωής, που να αντιστοιχούν στη εποχή μας.
Ακριβώς έτσι πρέπει να αξιοποιηθεί η απεργία και στο Νηρέα. Η εργοδοσία, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που τις έχουν δώσει οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, αρνείται να υπογράψει τη Σύμβαση και την ικανοποίηση επιμέρους αιτημάτων μας. Χρησιμοποιεί ακόμα και τη επιχειρηματολογία τους. Ισχυρίζεται πως τα δικαιώματά μας διώχνουν τους επενδυτές. Παραπέμπει κι αυτή την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη «ανάπτυξη», λέγοντας πως το επιχειρηματικό μεγαθήριο που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις θα είναι το μεγάλο κοινό σπίτι, που θα είμαστε όλοι ασφαλείς, αλλά πρέπει να δουλεύουμε όσο μπορούμε περισσότερο για τους στόχους της εταιρείας και αν περισσεύει καμιά φορά τίποτα, θα μας πετάνε κανένα ξεροκόμματο με μορφή έκτακτου πριμ.
Η εμπειρία μας όμως δείχνει πως ενώ τα μεγέθη και τα κέρδη της εταιρείας πάνε καλύτερα από ποτέ, εμείς λίγα έχουμε καρπωθεί, κι αυτά κάτω από την πίεση των μέχρι τώρα αγώνων μας. Το συμπέρασμα είναι πως αυτοί οι αγώνες πρέπει να δυναμώσουν. Αυτό το γνωρίζει καλά η εργοδοσία γι’ αυτό προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εμποδίσει και την περαιτέρω οργάνωση και την κινητοποίηση των συναδέλφων. Να μας απομονώσει από το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα για να είμαστε αδύναμοι και από την Ομοσπονδία για να δυσκολέψει την διεκδίκηση κλαδικής συλλογικής σύμβασης, που κατατίθεται άμεσα
Η επιτυχία της απεργίας θα είναι σημαντικό βήμα για όλα τα παραπάνω. Θα σπάσει την πράξη την τρομοκρατία, ανοίγοντας το δρόμο και για την οργάνωση περισσότερων συναδέλφων στο σωματείο και σε όλο τον κλάδο. Θα είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διοίκηση της εταιρείας πως δεν υποχωρούμε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Θα είναι η δική μας συνεισφορά στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων μπροστά στην τέταρτη αξιολόγηση, τα οποία θα χειροτερέψουν τη διαβίωση των οικογενειών μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Επαναφορά μισθών στα προ μειώσεων επίπεδα και εφαρμογή αυτού του μισθολογίου και στους καινούριους εργαζόμενους.
Ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις και κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: