Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β.Εύβοιας: Όλοι στη στάση εργασίας την Τρίτη 28 του Απρίλη από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου.

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β.Εύβοιας: Όλοι στη στάση εργασίας την Τρίτη 28 του Απρίλη από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Όλοι στη στάση εργασίας την Τρίτη 28 του Απρίλη από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου.

 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!!

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν.

Κυβέρνηση και ΣΕΒ θέλουν την επόμενη μέρα να πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τη νέα καπιταλιστική κρίση.

Αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η διεύρυνση της λειτουργίας των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και η άρση κάθε περιορισμού για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών είναι μέτρα που σχεδίαζαν εδώ και καιρό και θέλουν να μείνουν και αύριο.

Η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα με τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων,τη συμπίεση των μισθών, τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους στους Δήμους.

Ήδη προετοιμάζουν το κλίμα για νέες περικοπές με την επίκληση της νέας κρίσης. Έχουμε πείρα, βιώσαμε στο πετσί μας τις συνέπειες της προηγούμενης κρίσης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει «πακέτα» χρημάτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στους μεγαλοεργολάβους, στους Δήμους η κατάσταση κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και χειρότερη.

  • Τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο θερίζουν.
  • Τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) δεν έχουν δοθεί στη πλειοψηφία των Δήμων με την αιτιολογία ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες ή ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να διαθέσουν τα ανάλογα κονδύλια. Οι δημοτικές αρχές αρκούνται στο να χορηγήσουν ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα ζευγάρι γάντια και μια μάσκα μιας χρήσης και όχι τα προβλεπόμενα
  • Προληπτικές εξετάσεις δεν γίνονται στους περισσότερους Δήμους.
  • Τα οχήματα εξακολουθούν να είναι παλιά και κακοσυντηρημένα, κινούμενες καρμανιόλες. Σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.
  • Οι επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας εξακολουθούν να έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι αποφασιστικό. Γι’ αυτό πολλές φορές δεν ακολουθούν τις κατευθύνσεις που δίνουν οι Τεχνικοί Ασφαλείας και οι Ιατροί Εργασίας.

Διεκδικούμε την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.

Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ, ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

               ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ                                 ΔΙΑΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: