Home > Hot ! > Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας

Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Συνάδελφοι επαγγελματίες

Έξι  μήνες έχουν περάσει από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού και η περιοχή μας βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες της καταστροφής. Πρώτα απ’ όλα, με την πλήρη αποδιοργάνωση της οικονομικής της ζωής, λίγο πριν οι βροχοπτώσεις αποκαλύψουν, με επίσης οδυνηρό τρόπο, την έκταση τόσο της ίδιας της καταστροφής όσο και της ολοφάνερης εγκατάλειψης από το κράτος.

Κλάδοι ολόκληροι που αποτελούν βασικό κορμό της οικονομικής ζωής του τόπου, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ ο τουρισμός και η εστίαση, έχοντας πληγεί, ήδη, από τα μέτρα κατά της πανδημίας, κατέρρευσε πλήρως με τις πυρκαγιές.

Μπροστά στο φάσμα της επαγγελματικής καταστροφής ,ο  Εμπορικός Σύλλογος Ιστιαίας, θα ενώσει τη φωνή του με τη φωνή ολόκληρου του πληθυσμού της περιοχής, για δραστικά μέτρα οικονομικής στήριξης. Μέτρα απολύτως αναγκαία για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών επιβίωσης, ανάλογα με αυτά που απαιτεί η έκταση της καταστροφής που ’χει συντελεστεί και για τα οποία κινητοποιείται, ήδη, μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού.

Η πτώση τζίρου στα μαγαζιά μας ακολουθεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και σε συγκεκριμένους τομείς ξεπέρνα το 40%.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τις ενισχυτικές είτε παρέμεινε εξαρχής κλειστή είτε χαροποίησε αρκετούς συνάδελφους αρχικά αλλά με το πέρας 3 ημερών και αυτοί ενημερώθηκαν με ένα τυπικό μήνυμα ότι δεν δικαιούνται απολύτως τίποτε.  Η οικονομική στήριξη των επαγγελματιών τις περιοχής, είναι ένα κρυο ανέκδοτο. Πολλοί λίγοι συνάδελφοι έχουν πάρει ενίσχυση, η συντριπτική πλειοψηφία είναι εκτός στήριξης.

Τι απέρριψαν άραγε? μα το δικαίωμα μας για επιβίωση. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κάθετη πτώση της κίνησης στα καταστήματά μας, με άμεση προοπτική τα μαζικά λουκέτα.

Οι επαγγελματίες της εστίασης βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η διαχείριση της πανδημίας με κυβερνητική ευθύνη, τα απανωτά μέτρα χωρίς ουσιαστική ταυτόχρονη στήριξη των επαγγελματιών τους έχουν φέρει σε απόγνωση.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα εμπορεύματα, στη ΔΕΗ έρχονται να μας δώσουν τελειωτικό χτύπημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεσα και επιτακτικά, μέτρα για τη στοιχειώδη οικονομική μας επιβίωση.

-Καταβολή από το κράτος έκτακτου τριετούς οικονομικού βοηθήματος σε όλους τους συναδέλφους, σε ύψος αξιοπρεπές, που να εξασφαλίζει την επιβίωση μας.

  • Η σύγκριση για την έγκριση ενισχυτικής βοήθειας να αφορά έτος και όχι 3μηνο.
  • Δραστικές φοροαπαλλαγές .Είναι αδιανόητη η φορολόγηση επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας εκτεταμένης οικονομικής καταστροφής.
  • Σταθερή και δραστική επιδότηση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης.
  • Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για τα έτη 2022-2023 για όλους τους συναδέλφους και οχι αναστολή. Τα χρόνια αυτά να προσμετρούνται κανονικά ως συντάξιμα
  • Απαλλαγή πληρωμών για το 2022 του ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, Ύδρευση, Τηλεφωνία και όλα τα Δημοτικά Τέλη. Απαλλαγή φόρων για το τρέχον οικονομικό έτος. Κατάργηση του ΦΠΑ και του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ ως η μόνη αποδεκτή λύση, ώστε να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις επιβίωσης και λειτουργίας των μικροεπιχειρήσεων.
  • Πλήρης επιδότηση κατά 100% για την προβολή των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης και εστίασης σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους εμπορικούς συλλόγους των όμορων περιοχών σε συνάντηση ,από κοινού να διεκδικήσουμε μαζικά και συντονισμένα  τα αιτήματα μας από την πολιτεία .

Εμπορικός Σύλλογος Ιστιαίας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: