Home > Hot ! > Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη, στην Πλατεία Ιστιαίας, στις 10:30πμ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στην Πλατεία Ιστιαίας, στις 10:30πμ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Τιμούμε τους αγώνες τις εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

• Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών – Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο
  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα
  • Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος

Τέρμα στον εμπαιγμό με επιδόματα – ψίχουλα!

Τέρμα στην κοροϊδία! Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και η φτώχεια φουντώνει, ο μισθός εξαϋλώνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, η κυβέρνηση έφερε “συμπληρωματικό προϋπολογισμό” στη Βουλή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

Πρόκειται για αίσχος! Νομίζουν ότι με επιδότηση 13 ευρώ τον μήνα στη βενζίνη και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια θα μας ξεγελάσουν.Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μπορεί να καλύψει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου. Που να μπορεί να κάνει “περικοπές” σε βασικά αγαθά μετά την έκρηξη τιμών στα σούπερ μάρκετ. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο, χωρίς κακοπληρωμένο ή απλήρωτο εργαζόμενο.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, αντί να στηριχθεί οικονομικά ο λαός, η κυβέρνηση μας καλεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, για να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

• επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό,
  • αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
  • κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
  • διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ-ΙΣΤΙΑΙΑΣ,  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ-ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ CLUB MED ΓΡΕΓΟΛΙΜΑΝΟ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΝΩΝ ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ