Home > Hot ! > Οι θέσεις του «Μάκιστος» για τους οδικούς άξονες της Βόρειας Εύβοιας

Οι θέσεις του «Μάκιστος» για τους οδικούς άξονες της Βόρειας Εύβοιας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ                                                             ΕΠΕΙΓΟΝ

«Μάκιστος»

ΕΔΡΑ:  Λίμνη Ευβοίας                                                                           Λίμνη 5- 4-2021

————–                                                                                       Αρ. Πρωτ. 133

Τηλ. Επικ. 6973404035

e-mail: makistos.evia@gmail.com

Προς

την   Περιφέρεια  Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας

(κ. Περιφερειάρχη)

ΘΕΜΑ:  Οδικοί άξονες Βόρειας Εύβοιας

 

Θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

α.  Επί τόσες δεκαετίες, από τη Μεταπολίτευση και μετά το οδικό δίκτυο από ΧΑΛΚΙΔΑ μέχρι ΙΣΤΙΑΙΑ και από ΛΙΜΝΗ μέχρι ΑΙΔΗΨΟ, έχει μείνει στην τύχη του και η κατάστασή του έχει γίνει χειρότερη και επικίνδυνη

β. Οι λίγες διορθώσεις που γίνονται τα τελευταία δυο χρόνια στον οδικό άξονα ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ  δεν λύνουν τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν (όπως τα έχουμε επισημάνει και προηγούμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και στους δήμους μας)

π.χ. σοβαρά προβλήματα το χειμώνα, χρονοβόρα διαδρομή, καθυστέρηση στην ανάπτυξη της περιοχής μας, επικίνδυνη υποστήριξη στην πρωτοβάθμια ασφάλεια και φροντίδα των κατοίκων και επισκεπτών, προβληματική επικοινωνία με τη ΧΑΛΚΙΔΑ και ΑΘΗΝΑ

γ. Νομίζουμε πως μπορεί να γίνει ένα σοβαρό έργο (με τούνελ ή με άλλο κατάλληλο τρόπο) με την προετοιμασία των αντίστοιχων μελετών

δ. Επίσης ο δρόμος ΛΙΜΝΗ – ΡΟΒΙΕΣ- ΑΙΔΗΨΟΣ έχει γίνει τόσο ανορθόδοξα και πρόχειρα επί εποχής δικτατορίας, ώστε και σήμερα ακόμη οι διερχόμενοι περνάμε με δική μας ευθύνη.

ε.  Οι καταπτώσεις συνεχίζονται ασταμάτητα, μέχρις ότου θρηνήσουμε το μεγάλο ατύχημα!

—  ——————————————————–

Κύριε Περιφερειάρχη, σήμερα μας δίνεται μια καλή ευκαιρία. Είναι το Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Ταμείο  (με τα 37 δις που μας αναλογούν) και μερικών άλλων δις ευρώ(σύνολο 60 δις περίπου), όπως τα ακούμε από τις ειδήσεις για προγράμματα επενδυτικά, μεταρρυθμίσεων και έργων.

Εμείς η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας (και ειδικά από τη ΧΑΛΚΙΔΑ μέχρι την ΙΣΤΙΑΙΑ) ως καθυστερημένη περιοχή εδώ και 50 χρόνια, θα μπούμε τελικά σε κάποιο πρόγραμμα, θα ωφεληθεί επιτέλους και η περιοχή μας κάποτε;   Τουλάχιστον το σοβαρό θέμα του οδικού μας δικτύου «ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» θα μπορούσε να είναι σε προτεραιότητα.

Όσοι ισχυρισθούν ότι δεν υπάρχουν μελέτες, ας μας βοηθήσουν να γίνουν τώρα σύντομα, ώστε να προλάβουμε να ενταχθούμε στα έργα που θα τρέξουν τώρα.

—————————————————————

Τελειώνοντας, σας γνωρίζουμε ότι, εφ’ όσον υπάρξει παρέμβαση και πίεση από την Περιφέρεια, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, τους Δήμους ΧΑΛΚΙΔΑΣ,   ΑΙΔΗΨΟΥ –ΙΣΤΙΑΙΑΣ,    ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ- ΑΓ.ΑΝΝΑΣ   και κοινωνικών φορέων, πιστεύουμε ότι, αυτή τη φορά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις ενέργειές σας.

 

Μετά Τιμής

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                             Η Γραμματέας

 

Γιάννης Ψαρρός                                                                     Στέλλα Καραγιάννη

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: