Home > Hot ! > ΟΓΕ Χαλκίδας: Yποβαθμισμένη “υπηρεσία φύλαξης” βρεφών και νηπίων, το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”

ΟΓΕ Χαλκίδας: Yποβαθμισμένη “υπηρεσία φύλαξης” βρεφών και νηπίων, το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Δεν ανεχόμαστε να μπαίνει στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Η προσχολική αγωγή και φροντίδα δεν μπορεί να είναι παιδοφυλακτήριο

Νέες μητέρες, νέοι γονείς, εργαζόμενες και άνεργες βρεφονηπιοκόμοι

Σήμερα τον 21ο αιώνα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην προσχολική αγωγή και φροντίδα που θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από το κράτος  σε δομές δημόσιες  σύγχρονης παιδαγωγικής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους.

Γι αυτό δε συμβιβαζόμαστε με το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, που προωθεί μια ακόμα υποβαθμισμένη “υπηρεσία φύλαξης” βρεφών και νηπίων, υποκαθιστώντας την επιστημονικά οργανωμένη δομή της προσχολικής αγωγής και φροντίδας.

Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζεται ως μια σημαντική διευκόλυνση και στήριξη για τις νέες μητέρες. Στην πραγματικότητα μετατρέπει την ανάγκη των παιδιών μας για  προσχολική αγωγή επισήμως σε παιδοφυλακτήριο, δηλαδή πάρκινγκ παιδιών, χωρίς το κράτος να διαθέσει χρηματοδότηση για τη δημιουργία, τον εξοπλισμό και τη μόνιμη στελέχωση δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών. 

Αντί  να στελεχωθούν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με  το αναγκαίο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό με σχέση  μόνιμης και σταθερής δουλειάς, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,  θα απορροφηθούν ορισμένες γυναίκες  από τη δεξαμενή των ανέργων στις θέσεις των «νταντάδων» σε εργασία με ημερομηνία λήξης, μειώνοντας ταυτόχρονα και την «αδήλωτη εργασία» στον συγκεκριμένο τομέα. Ακόμα και συνταξιούχους στοχεύουν να μετατρέψουν σε “νταντάδες”, που θα προσπαθούν να συμπληρώσουν την πετσοκομμένη τους σύνταξη. 

Δεν ανεχόμαστε η σύγχρονη ανάγκη των παιδιών μας να μετατρέπεται σε ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης, σε παιδοφυλακτήριο, σε εμπόρευμα, αναγκάζοντας μας να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. 

Ο βασικός στόχος του προγράμματος των “Νταντάδων” δεν είναι οι ανάγκες των παιδιών μας, αλλά ούτε και η δική μας ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο. Επιδίωξη των επιχειρήσεων είναι να αποδεσμευτούν μητέρες, νέοι γονείς, από τη φροντίδα των μικρών παιδιών προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν περισσότερο και πιο ευέλικτα. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις στη χώρα μας, και η σημερινή και οι προηγούμενες, μετατρέποντας  την προσχολική αγωγή από υποχρέωση του κράτους, που θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.

Η προσχολική αγωγή και φροντίδα των παιδιών μας είναι αναγκαία για τη ζωή τους, για την σωματική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική ανάπτυξή τους. Δεν μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους για το κράτους και τους οφέλους που θα φέρει στις επιχειρήσεις. 

Γι αυτό οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη την Ελλάδα πρωτοστατούμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε γειτονιά και ανυποχώρητα διεκδικούμε για όλα τα παιδιά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Απαιτούμε: 

  • Να εξασφαλίζεται από το κράτος για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν. Χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί, βρεφικοί  σταθμοί και νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες  ΟΛΩΝ των παιδιών.
  • Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών, ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.
  • Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι).
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. 
  • Κτήρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.
  • Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους, για όλα τα παιδιά, με το αναγκαίο προσωπικό, με ποιότητα και επάρκεια.
  • Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα με ευθύνη του κράτους

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: