Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Καταγγελία της ΕΑΚΠ: “Συνδικαλιστικό όργανο σε ρόλο ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων”

Καταγγελία της ΕΑΚΠ: “Συνδικαλιστικό όργανο σε ρόλο ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων”


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει το Προεδρείο της Ένωσης Στερεάς Ελλάδος, γιατί κατά την διάρκεια πραγματοποίησης περιοδειών σε Π.Υ. και Π.Κ. που διεξάγετε αυτόν τον καιρό στην Περιφέρεια μας, μοιράζει φυλλάδια ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτροδότησης στους συνάδελφους πυροσβέστες ( βλέπε το σχετικό φυλλάδιο eakp.gr ).
Ο εκπρόσωπος της παράταξης μας που συμμετέχει στην περιοδεία, από την έναρξη των περιοδειών, προειδοποίησε το προεδρείο ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να μοιράζονται με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού οργάνου στους συναδέλφους διαφημιστικά – προωθητικά φυλλάδια, τονίζοντας ότι η προώθηση προϊόντων είναι αποκλειστική υπόθεση των ενδιαφερόμενων εταιριών. Παρ’ όλα αυτά το προεδρείο με ευθύνη του, αξιοποιώντας την ευκαιρία που δίνει η περιοδεία, συνέχισε με ιδιαίτερη σπουδή την διανομή των διαφημιστικών φυλλαδίων.
Η συγκεκριμένη « δράση » του προεδρείου δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, καθώς και στο παρελθόν είχαν πράξει κάτι ανάλογο, προωθώντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρίας που δραστηριοποιούταν στο χώρο της υγείας.
Την στιγμή δηλαδή, που καταργούνται όλες οι κοινωνικές παροχές που είναι ευθύνη του κράτους και υποχρέωση απέναντι στον λαό και εκποιούνται οι δημόσιες υποδομές, οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού όχι μόνο δεν μπαίνουν στον κόπο να βάλουν εμπόδια στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά αντιθέτως αναδεικνύονται στους καλύτερους προωθητές αυτών των πολιτικών που είναι βέβαιο, ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους θα δυσκολεύονταν οι κυβερνήσεις στην εφαρμογή τους.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μας ότι το σωματείου μας, θα πρέπει να έχει αγωνιστική κατεύθυνση και δράση, να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης των πάντων και όχι να προωθεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιριών.
Δικαιολογημένα λοιπόν κατέχουν τους τίτλους των εκπροσωπών του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των συμβιβασμένων, των ανθρώπων που βάζουν πλάτη για να περνούν αυτές οι πολιτικές που προωθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η Ε.Α.Κ.Π. είναι η μοναδική παράταξη που προσπαθεί να αναδείξει τα εργασιακά προβλήματα του χώρο μας, και να σταματήσει την αποσάθρωση των δομών της πυρασφάλειας της χώρας με στόχο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και την ανταποδοτικότητα.
Ακόμα και σήμερα τους είναι αδύνατο να πάνε κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές που μας εξαθλιώνουν , καθώς παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα συμφέροντα των πυροσβεστών.
Η Ε.Α.Κ.Π. απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πυροσβέστες εν ενεργεία και αποστράτους, πενταετείς και εποχικούς, να συμμετέχουν μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις 14/12/2017 με τα μπλοκ του Π.Α.ΜΕ.
Η συμπόρευση με το ταξικό κίνημα και ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που τα λαϊκά στρώματα δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα τους, είναι η μόνη ουσιαστική πράξη που μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή κυβερνητική επέλαση για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Κώστας Κέκης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: