Home > Hot ! > Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 8 Μάρτη 24ωρη απεργία και στο ΔΗΜΟΣΙΟ – Συγκεντρώσεις σε Μαντούδι και Ιστιαία

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 8 Μάρτη 24ωρη απεργία και στο ΔΗΜΟΣΙΟ – Συγκεντρώσεις σε Μαντούδι και Ιστιαία


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ – ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΤΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ – 15 μελή – 5μελή μαθητικά συμβούλια

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ //ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 24ωρη απεργία και στο ΔΗΜΟΣΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: 13:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΙΣΤΙΑΙΑ: 12:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους ανέργους, στους γονείς, στη νεολαία, στους συνταξιούχους.

Όλες αυτές τις ημέρες ο λαός μας, συγκλονισμένος από την τραγωδία στα Τέμπη, στεγνώνει τα δάκρυά του και τα κάνει οργή και διεκδίκηση.

Γιατί η ΤΡΑΓΩΔΙΑ στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα! Έγκλημα όσων υπηρετούν την πολιτική που έχει για «θεό» το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και βάζουν τη ζωή και την ασφάλεια του λαού στο «ζύγι» κόστους – οφέλους. Έγκλημα όσων στήριξαν τη λεγόμενη «απελευθέρωση των μεταφορών» η οποία αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό και σκληρό τρόπο καταδίκη για δεκάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα και «σκλαβιά» για τις οικογένειές τους.

ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ!

Η κυβέρνηση και όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων και Συνδικάτων για όλα τα παραπάνω, που προειδοποιούσαν για τους επερχόμενους κινδύνους από τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τις περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό.

Για την τραγωδία αυτή δεν ευθύνεται το «ανθρώπινο λάθος», η «κακιά η ώρα», όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση και ορισμένοι γνωστοί παπαγάλοι των ΜΜΕ. Τα ίδια μας έλεγαν πάντα για τις πυρκαγιές, για τις πλημμύρες, για τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Την Τετάρτη 8 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και παίρνουμε μέρος στις συγκεντρώσεις γιατί δεν ανεχόμαστε να πεθαίνουμε στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, να καιγόμαστε απ’ τις φωτιές, να πνιγόμαστε από τις πλημμύρες. Να κινδυνεύουμε στη μετακίνησή μας στις δουλειές μας, να κινδυνεύουν τα παιδιά μας στη μετακίνησή τους στα σχολεία και στις σχολικές εκδρομές!

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Η οδύνη και η οργή μας θα γίνει οργάνωση και αγώνας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας!

Καλούμε τα Εργατικά Σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 8 Μάρτη και να πάρουν μέρος μαζικά στις συγκεντρώσεις σε όλη την Εύβοια.

Καλούμε τους Συλλόγους των Επαγγελματιών, τους Συλλόγους Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια και τους Φοιτητικούς Συλλόγους να μπούνε μπροστά. Με συνελεύσεις, κλείσιμο μαγαζιών, αποχές και καταλήψεις, να δώσουν βροντερό «παρών» στις συγκεντρώσεις υπεράσπισης της ζωής μας!

Διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

24ωρη απεργία και στο ΔΗΜΟΣΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΜΑΝΤΟΥΔΙ: 13:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΙΣΤΙΑΙΑ: 12:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: