Home > Hot ! > Επικινδυνότητα πυρκαγιάς καταγγέλλει σε επιστολή του ΜSc γεωπόνος προς Περιφερειάρχη

Επικινδυνότητα πυρκαγιάς καταγγέλλει σε επιστολή του ΜSc γεωπόνος προς Περιφερειάρχη


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Είναι αρκετές οι φορές που οι πολίτες επισημαίνουν ελλείψεις ή προβλήματα της Πολιτείας και μέσω των επιστολών τους γνωστοποιούνται, αρχικά στις αρμόδιες αρχές και στη συνέχεια στα ΜΜΕ. Σε αυτή την περίπτωση ο   ΜSc Γεωπόνος Κωνσταντίνος Τάτσης, μας ενημέρωσε για το πρόβλημα κλάδευσης πεύκων, κουκουναριών και κάτω κλάδων  γλαυκών κυπαρισσιών, με τα κλαδέματα να παραμένουν στο δρόμο, συνοδεύοντας την επιστολή του από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό. Διαβάστε την επιστολή:

“Κύριε Περιφερειάρχη,

θα ήθελα να σας ενημερώσω για την επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στον κατάφυτο και όμορφό νομό Ευβοίας. Μετακινούμαι λόγω εργασίας σε όλη την χώρα και σε όλους τους κεντρικούς άξονες που έχω κινηθεί στην Εύβοια  έχουν πραγματοποιηθεί κλαδεύσεις και καταστροφή της βλάστησης στα ερείσματα του δρόμου με απαράδεκτο τρόπο και όλα τα προϊόντα κοπής έχουν μείνει στην θέση τους.

Έτσι υπάρχει τεράστια επικινδυνότητα για να ξεκινήσει  μια πυρκαγιά πολύ μεγαλύτερη από το να μην είχαν πραγματοποιηθεί αυτές οι εργασίες. Πριν ένα μήνα είχα ενημερώσει για το πρόβλημα την υπηρεσία Πολιτικής προστασίας και σε μία ημέρα οι συνεργάτες σας –προς τιμή τους-ενημέρωσαν την αρμόδια υπηρεσία αλλά  εδώ και ένα μήνα με αυτές τις θερμοκρασίες και την επικινδυνότητα δεν έγινε πρακτικά τίποτα. Αν μάλιστα αυτές οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των κονδυλίων πυροπροστασίας το ζήτημα  είναι  ουσιαστικά εγκληματικό.

Συγκεκριμένα στον άξονα Αγιόκαμπου – Αιδηψού, έχουν πραγματοποιηθεί κλαδεύσεις των πεύκων, κουκουναριών και κάτω κλάδων  γλαυκών κυπαρισσιών Σχεδόν όλα τα προϊόντα κοπής   είναι πεταμένα ακριβώς πίσω από τα φυτά  Σε δυο σημεία που ήταν καθαρά μου έκανε εντύπωση και στάθμευσα όπου ανακάλυψα ότι ήταν μαζεμένα και πεταμένα στο ρέμα που ήταν στην άκρη του δρόμου!

Όπως είναι κατανοητό τα κλαδιά στα δέντρα όταν βρίσκονται κοντά στο έδαφος μπορεί να υπάρχει επικινδυνότητα για μια έρπουσα πυρκαγιά αλλά όταν είναι πεταμένα ξερά  είναι άμεση εύφλεκτη υλη μου με ένα αποτσίγαρό μπορούν να προκαλέσουν άμεσα πολύ μεγάλη ζημιά.

Το ίδιο συμβαίνει με τις εργασίες για  τα ξερά χόρτα. Αντί να κοπούν με χορτοκοπτικό  και να συλλεχθούν τα κομμένα και τα τυχόν σκουπίδια όπως είναι ορθό και με βάση τους κανόνες της τέχνης,  έχουν καταστραφεί με χωματουργικό μηχάνημα  για οικονομία, δημιουργώντας ανά τόπους σωρούς με χώματα ανάμεικτα με μπάζα, σκουπίδια  χόρτα αλλάζοντας το τοπίο και δημιουργώντας την μελλοντική ανάγκη απομάκρυνσης τους από τους ιδιοκτήτες των παρόδιων χώρων απόθεσης. Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο θα κυριαρχήσουν  το επόμενο έτος τα εποχιακά αγρωστώδη και καταστρέφονται τα πλατύφυλλα πολυετή που είναι πολύ πιο ανθεκτικά στην φωτιά.

Η ίδια καταστροφική για το περιβάλλον τακτική εργασίας  απαράδεκτης αισθητικής,  παράνομης αφού δεν ακολουθούνται οι ΕΤΕΠ, υπάρχει  και στον άξονα     Αιδηψού – Λιχάδας   σχεδόν σε όλο το μήκος όπου υπάρχουν εκατοντάδες σημεία με σωρούς κλαδιών και ξέρης εύφλεκτης ύλης.  Στον άξονα Αιδηψού έως τα Ψαχνά οι εργασίες αυτές περιορίζονται σε λίγα σημεία και όχι με τόσο εμφανή τρόπο.

Έχω στείλει στις υπηρεσίες σας δεκάδες φωτογραφίες προ μηνός και έχω και τώρα αρκετές νέες που είναι στην διάθεση σας. Θα παρακαλούσα στην παρέμβαση σας ώστε να απομακρυνθούν αυτά τα εύφλεκτα υλικά, ώστε να υπάρχει πραγματική πυροπροστασία και να προστατευτεί ό όμορφος νομός αρμοδιότητας σας”.

 

 

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: