Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Κάλεσμα κοινής δράσης για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Κάλεσμα κοινής δράσης για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί όλους τους συναδέλφους και τα Σωματεία της περιοχής μας, σε ανοιχτή σύσκεψη για την οργάνωση της διεκδίκησης και πάλης για τα κοινά μας προβλήματα, για την κλιμάκωση των διεκδικήσεων μας με κινητοποίηση σωματείων μέσα Δεκέμβρη.

Σύσκεψη για την οργάνωση της κοινής δράσης των Σωματείων
Τετάρτη 8 Δεκέμβρη, 6μμ, αίθουσα Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
στις ταχυμεταφορές, στο super market, στο εμπορομάγαζο, στην αποθήκη στο γραφείο, εσύ που εναλλάσσεις εργασία-ανεργία, σε ευέλικτα προγράμματα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Μην παίρνεις ως δεδομένο το καθημερινό τρεχαλητό, την πίεση να βγουν οι χρόνοι και οι παραγγελίες, τα διευρυμένα ωράρια.
Την ώρα που η επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας κλιμακώνεται, η μόνη ασπίδα προστασίας των
εργαζομένων είναι η συσπείρωση στα Σωματεία και ο αγώνας για τις πραγματικές μας ανάγκες. Αυτό δείχνει ο νικηφόρος αγώνας των λιμενεργατών της Cosco, μετά το εργοδοτικό έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά, που επέβαλε να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής των εργατών. Αυτό δείχνει και ο μαζικός αγώνας των διανομέων της e food που ανάγκασε την εταιρεία να υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους εργαζόμενους. Οι εργάτες της Λάρκο δίνουν έναν παλικαρίσιο αγώνα δυο χρόνια τώρα, κόντρα σε εργοδοσία,
κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους και έχουν κρατήσει τη δουλειά τους και ανοιχτό το εργοστάσιο και τα ορυχεία.

Με οδηγό αυτά τα παραδείγματα,
που έδωσαν κουράγιο και ελπίδα σε κάθε εργαζόμενο, συνεχίζουμε!

⦁ Για να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας. Για να μην ξαναγίνουν οι χώροι δουλειάς εστίες υπερμετάδοσης, διεκδικούμε επαναλαμβανόμενα ράπιντ τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, που βρίσκεται στο κόκκινο και όλων των δομών υγείας στην Εύβοια, μέτρα αραίωσης των σχολικών μονάδων.
⦁ Για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας από την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο ο πληθωρισμός αλλά αποτέλεσμα των επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους! Να παρθούν μέτρα για άμεση μείωση τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο και είδη λαϊκής κατανάλωσης με επιδότηση και μείωση των υπέρογκων φόρων που μας επιβαρύνουν.
⦁ Για την αύξηση των μισθών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την υπεράσπιση του 8ωρου. Κόντρα στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εντατικοποίηση, για παραπέρα χτύπημα των συμβάσεων, για μειώσεις στα μεροκάματα αφού παίρνει αέρα από τους αντιλαϊκούς νόμους των κυβερνήσεων.
⦁ Για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ώστε να μη σακατευόμαστε, να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους.

Η Διοίκηση

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: