Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Χαλκίδας: Γενική Συνέλευση Κυριακή 25 Οκτώβρη

Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Χαλκίδας: Γενική Συνέλευση Κυριακή 25 Οκτώβρη


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10.30ΠΜ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Να μην επιτρέψουμε να παίξουν με την υγεία και τα δικαιώματά μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, ενισχύουμε τη συλλογική μας δράση, τη δύναμη μας. Συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού μας σωματείου, μπορούμε να πούμε τα προβλήματα μας, να συζητήσουμε για τη διέξοδο και τι μπορούμε να κάνουμε.

Σκέψου ότι χωρίς τη συλλογική δράση και την αποφασιστική παρέμβαση δεκάδων σωματείων σε κομβικούς χώρους δουλειάς, την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας δεν θα είχαμε ούτε αυτά τα λιγοστά μέτρα σε χώρους, κάποια Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Μέσα σε αυτές τις συνθήκες παλέψαμε για την καταβολή δεδουλευμένων, για την εξασφάλιση βασικών δικαιωμάτων.

Τώρα είναι η στιγμή να σηκώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, να μην ανεχτούμε άλλο να παίζουν με την υγεία μας και τα δικαιώματα μας. Την υπεύθυνη στάση μας, τις θυσίες που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση τις εξαργυρώνει με σάρωμα των δικαιωμάτων μας και με υγειονομικά πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στα μέτρα της εργοδοσίας και όχι στις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα καθημερινά να αυξάνονται, αντί να παίρνονται μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης των δημόσιων νοσοκομείων, συχνότερα ΜΜΜ, 15άρια τμήματα στα σχολεία, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, θωρακίζονται και ενισχύονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Με νόμο γραμμένο στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων η κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που χτύπησε το ασφαλιστικό, τη περικοπή συνδικαλιστικών ελευθεριών και άλλα, σκοπεύει το επόμενο διάστημα να παρέμβει καθοριστικά για την ξεθεμελίωση του 8ωρο και του σταθερού χρόνου εργασίας, να περάσει τις υποχρεωτικές, απλήρωτες υπερωρίες, το ροκάνισμα του δώρου Χριστουγέννων, το «δικαίωμα» της εργοδοσίας να μας έχει για δουλειά όποτε και όπως θέλει, ακόμα και όλες τις Κυριακές του χρόνου, την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος.

Επειδή γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι που αγανακτούν μπορούν συλλογικά να διεκδικήσουν και να επιβάλουν το δίκιο τους, παίρνουν μέτρα και ενάντια στο δικαίωμα μας να μπορούμε να βρίσκουμε διέξοδο στην οργανωμένη και συλλογική δράση μέσα από τα σωματεία μας. Όλα τα παραπάνω που τα παρουσιάζουν μάλιστα και ως προτάσεις διαφόρων επιτροπών «σοφών» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέτρα που θα συμπιέσουν όχι μόνο τα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα αλλά κάθε δικαίωμά μας στην δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, προκειμένου να στηριχθούν αποφασιστικά τα μονοπώλια, για να εξασφαλίσουν κι άλλη κερδοφορία.

Αμέτρητα τα προβλήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, μα μία και μοναδική η λύση τους. Όπου υπήρξε οργάνωση και διεκδίκηση είχαμε αποτελέσματα που βελτίωσαν τις συνθήκες εργασίας και δικαιώθηκαν συνάδελφοι που αντιμετώπισαν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Αυτή είναι και η μόνη ευθύνη που μας αναλογεί, να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.  

            Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού μας σωματείου, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, την Κυριακή 25 Οκτώβρη, 10.30πμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας (Μ. Φριζή 10).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα

·        Δωρεάν-επαναλαμβανόμενα τεστ  σε όλους τους εμποροϋπάλληλους με ευθύνη της εργοδοσίας

·        Τακτική απολύμανση όλων των χώρων , των εμπορικών καταστημάτων, των αποθηκών και των γραφείων

·        Ατομικά Μέσα Προστασίας σε κάθε εργαζόμενο και όχι λίγα για κοινόχρηστη χρήση.

·        Καμία επιβάρυνση ωραρίου σε περίπτωση απουσίας εργαζομένου λόγω covid-19

·        Άδεια πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

·        8ωρο – 5νθήμερο για όλους τους εργαζόμενους

·        Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία απόλυση συναδέλφου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: