Home > Hot ! > Ενωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, ρετσινάδες, υλοτόμοι, μικροί επαγγελματίες συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να μείνουμε στον τόπο μας

Ενωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, ρετσινάδες, υλοτόμοι, μικροί επαγγελματίες συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να μείνουμε στον τόπο μας


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες των υπουργών, πραγματοποίησε συνεδρίαση στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς  στις 22/1/2022 για να κόψει την πίτα, να ευχηθεί σε όλους καλούς αγώνες και φυσικά να εκτιμήσει την κατάσταση.

Βεβαίως οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που μεσολάβησαν από την συνεδρίαση μας  με την κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ,  έρχονται να επιβεβαιώσουν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας. Επιβεβαιώνεται και σε αυτήν την περίπτωση, η εκτίμηση και θέση μας, για τις σοβαρότατες ελλείψεις σε ότι αφορά υποδομές πολιτικής προστασίας, προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα καθώς πολλά χωριά στις περιοχές μας έμειναν αποκλεισμένα, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση αυτές τις ημέρες. Όλη η Βόρεια Εύβοια, έμεινε αποκομμένη από συγκοινωνίες για δυο ημέρες τώρα, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Όπως και στην πυρκαγιά, έτσι και τώρα με την κακοκαιρία, η κυβέρνηση μας έστειλε ένα μήνυμα από το 112 στα κινητά μας και η ευθύνη της τελείωσε εκεί. Ο κάθε ένας μόνος του να έχει γεννήτρια για να έχει ρεύμα, ο καθένας μόνος του να έχει 4Χ4 για να μετακινηθεί! Αυτή η κατάσταση δεν είναι αυτή που μας αξίζει σήμερα! Εδώ και τώρα υποδομές πολιτικής προστασίας για το λαό και το βιός του, σύγχρονες υποδομές που να προστατεύουν το λαό μας!

Σχετικά με το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι τώρα σε ότι αφορά τα αποτελέσματα από την πυρκαγιά:

Φαίνεται για άλλη μια φορά, πως η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι παντού η ίδια. Δηλαδή με τα λόγια προσπαθεί να κλείσει στόματα και στην πράξη οι διάφοροι κόφτες, αφήνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πραγματικών δικαιούχων εκτός στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα ψίχουλα που προβλέπουν για τους κτηνοτρόφους θα δοθούν με διαβάθμιση δηλαδή με το σταγονόμετρο. Ακόμη κι αυτοί οι λίγοι που θα πάρουν όλο το ποσό (40€), αυτό ίσα που φτάνει να καλύψει τη ζωοτροφή ενός μήνα. Ενώ οι ζωοτροφές έχουν πια σχεδόν διπλάσια τιμή κι οι κτηνοτρόφοι είναι αναγκασμένοι με την απαγόρευση βόσκησης να αγοράζουν και να ταΐζουν από το Σεπτέμβρη και τουλάχιστον για πέντε χρόνια ακόμα. Οι ζωές των κτηνοτρόφων είναι στον αέρα. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά μας υποχρέωσαν να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κλείσανε τα δημοτικά σφαγεία της περιοχής μας και διώξανε τους δημόσιους κτηνιάτρους (θυμίζουμε σε μερικούς με επιλεκτική μνήμη το δεύτερο ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ). Ρωτάμε λοιπόν αν και όταν ξαναφτιαχτεί σφαγείο όπως υπόσχονται, θα υπάρχει όρθιος κτηνοτρόφος στην περιοχή;
  • Από την ελάχιστη στήριξη που λένε ότι θα δώσουν σε ελαιοπαραγωγούς εξαιρούν αυτούς που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της ελαιοπαραγωγής και των παραγωγών. Βέβαια οι «τυχεροί» που θα πάρουν όλο το ποσό (50€) ουσιαστικά δεν παίρνουν για μια καμένη παραγωγική ελιά ούτε ένα ντενεκέ λάδι. Ενώ θα πρέπει να αντικατασταθεί το δέντρο (εκρίζωση-αγορά-πότισμα) και θα κάνουν να ξαναδούν λάδι τουλάχιστον μια πενταετία. Ειδικά φέτος με το κόστος παραγωγής, λιπάσματα, καύσιμα να βρίσκεται στο θεό απειλούνται με αφανισμό. Με αφανισμό απειλούνται κι οι μελισσοκόμοι, που η προηγούμενη ξερική χρονιά, με κερασάκι τις πυρκαγιές ξεκλήρισε τα μελισσοσμήνη. Πολύ περισσότερο που το κόστος στα καύσιμα κάνει τις όποιες μετακινήσεις σήμερα απαγορευτικές.
  • Τα ίδια είδαμε και με την υποτιθέμενη στήριξη των επαγγελματιών, που στην περιοχή μας έζησαν πτώση του τζίρου κατά 40%. Άλλη μια φορά αποκλείστηκαν από τα μέτρα οι μικροί για να πάρουν και πάλι τη μερίδα του λέοντος οι αναξιοπαθούντες μεγαλοξενοδόχοι.
  • Στον αέρα παραμένουν κι οι ρετσινάδες που περιμένουν πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα απασχόλησης για καθαρισμό-ανάπλαση του δάσους που όλο πάει πίσω από μήνα σε μήνα. Ειδικά για τους υλοτόμους που δεν είχαν ενασχόληση με τα ρετσίνια και που μείνανε χωρίς αντικείμενο εργασίας η κυβέρνηση δεν προβλέπει τίποτα.
  • Τα αντιδιαβρωτικά «τελείωσαν» κι όπως είδαμε έγιναν επιλεκτικά, σε ένα μέρος της καμένης έκτασης ούτε καν κατά το «όσα βλέπει η πεθερά». Το αντιπλημμυρικό στη λεκάνη της Λίμνης που ξεκίνησε 6 μήνες!! μετά την καταστροφή δεν είναι για πανηγύρια. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα σε όλες τις πληγείσες λεκάνες είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουμε να είμαστε «τυχεροί». Χειμώνα έχουμε κι αύριο ξεκινά κακοκαιρία. Παίζουν τις ζωές μας και μάλιστα ζάρια!

Τα ψίχουλα, οι κόφτες και οι εγκληματικές καθυστερήσεις βέβαια είναι για το λαό της περιοχής μας όμως την ίδια στιγμή για τους μεγαλοεπενδυτές στρώνεται ταχύτατα το κόκκινο χαλί για να ξεζουμίσουν ότι απέμεινε όρθιο.

Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Τα όσα κερδίσαμε μέχρι σήμερα ακόμη και τα λίγα δε μας χαρίστηκαν. Υπολογίζουν τους αγώνες μας γι αυτό προσπαθούν με υποσχέσεις, ξεροκόμματα και εξαιρέσεις να μας καθησυχάσουν και να μας διχάσουν. Όμως ούτε οι υποσχέσεις ούτε τα ξεροκόμματα γεμίζουν το στομάχι. Ενωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, ρετσινάδες, υλοτόμοι, μικροί επαγγελματίες συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να μείνουμε στον τόπο μας.

Προχωράμε σε:

  • Έκδοση ενημερωτικής εφημερίδας της Συντονιστικής για την άμεση πληροφόρηση των συγχωριανών μας
  • Συνέντευξη τύπου για την μαύρη επέτειο που κλείνουμε σε λίγες μέρες στις αρχές Φλεβάρη. «6 μήνες μετά την καταστροφή ποια είναι η κατάσταση και πώς συνεχίζουμε».
  • Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει ο Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Σύλλογος για τα επείγοντα προβλήματα επιβίωσης του κλάδου αρχές Φλεβάρη.
  • Αμέσως μετά συνεχίζουμε με νέο γύρο κινητοποιήσεων για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας όπως αναλυτικά έχουν δημοσιευθεί.

 

Στροφυλιά 22/01/2022

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: