Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > ΕΑΚΠ: “Έτσι για του λόγου το αληθές…”

ΕΑΚΠ: “Έτσι για του λόγου το αληθές…”


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Πριν λίγες μέρες το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την υπ. αριθ. πρωτ. 167 ανακοίνωση του, επιχείρησε να απαντήσει στην από 9/12/2017 καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π., σχετικά με την διανομή σε συναδέλφους κατά την διάρκεια περιοδειών, προωθητικού φυλλαδίου ιδιωτικής εταιρίας.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επανέλθουμε για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και στις πραγματικές τους διαστάσεις, έτσι όπως αποκαλυπτικά ειπώθηκαν από το ίδιο το προεδρείο κατά την διάρκεια δημόσιας τοποθέτησης σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου μέσω αυτής αυτοδιαψεύδονται και επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π.
Τι είχε υπερασπιστεί λοιπόν το προεδρείο στην συγκεκριμένη ανακοίνωση για το επίμαχο ζήτημα της διανομής φυλλαδίου ιδιωτικής εταιρίας ;
« …ο συνάδελφος εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. θεώρησε μέγιστο γεγονός την ύπαρξη φυλλαδίου, προσφοράς στην Ένωσή μας, από εταιρεία παροχής ρεύματος, η οποία δεν διανεμήθηκε ούτε αναρτήθηκε καν στην ιστοσελίδα μας αλλά υπήρχε στον φάκελο μέλους του προεδρείου ». ( βλέπε εδώ σχετική ανακοίνωση )
Τι δήλωσε όμως στην ραδιοφωνική συνέντευξη που δόθηκε στο Κεντρικό Δελτίο στο Λαμία FM1 96.2, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης;
« …καταρχήν να ζητήσω συγνώμη από τους συναδέρφους, ντρέπομαι που βγαίνω με την ανακοίνωση για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα της Ε.Α.Κ.Π. του εκπροσώπου της. Ενώ τον κάλυψα όταν ήμασταν μαζί δεν αφήσαμε μόνο φυλλάδια της εταιρείας, αφήσαμε και υπόμνημα θέσεων με τα προβλήματα της περιφέρειας μας σε όλες τις υπηρεσίες. Και επειδή τον κάλυψα του είπα μας έκανε μια προσφορά ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορείτε να σας κάνω μια προσφορά στους συναδέλφους σε όλη την περιφέρεια μπορείς να το διανείμεις; Και επειδή πολλές υπηρεσίες το ξέρει ο κύριος συνάδελφος έχουν πρόβλημα με τα φαξ λοιπόν και πολύ επειδή έχει γίνει ένα άλλο θέμα με μια προσφορά κινητής τηλεφωνίας που μας έκανε μια προσφορά και πολλά κλιμάκια και υπηρεσίες δεν το παραλάβανε άκουγα διαμαρτυρίες, έτυχε στην περιοδεία, έτυχε να πάμε περιοδεία και άφησα αυτό το φυλλάδιο » ( ακούστε εδώ όλο το ηχητικό ντοκουμέντο https://www.youtube.com/watch?v=uAU5ZCICV_U ).
Τι ομολόγησαν και τι αποκαλύπτεται για ακόμη μία φορά λοιπόν ξεκάθαρα και από την ραδιοφωνική συνέντευξη;
Ότι άφησαν τα συγκεκριμένα φυλλάδια κατά την διάρκεια των περιοδειών.
Αυτοί που έχουν το ψέμα σαν καραμέλα και έχουν βοηθήσει στο έπακρο όλες τις κυβερνήσεις για να περάσουν ανενόχλητες τις αντεργατικές τους πολιτικές, είχαν το θράσος όχι μόνο να τολμήσουν να βγάλουν ψεύτη τον εκπρόσωπο της παράταξης, αλλά να γελοιοποιήσουν τους αγώνες και τις έγγραφες ανακοινώσεις της Ε.Α.Κ.Π., γράφοντας με αρκετή δόση ειρωνείας στην συγκεκριμένη ανακοίνωση τους:
« …. η Ε.Α.Κ.Π. των μεγάλων συνδικαλιστικών παρεμβάσεων, κατάφερε πάλι να προκαλέσει με την ανακοίνωση – περίγελο της 08 – 12 – 2017! »
Αν το προεδρείο ήθελε να ζητήσει πράγματι μία ειλικρινή συγνώμη από τους συναδέλφους και ένοιωθε κάποια ντροπή απέναντι τους, ο λόγος που έπρεπε να το κάνει είναι για την παθητική στάση που κρατά απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, οι οποίοι ενώ χάνουν συνεχώς δικαιώματα και κατακτήσεις, το προεδρείο αντί για οργανώσει αγωνιστικές αντιδράσεις, επιλέγει την συγκάλυψη των αντεργατικών πολιτικών και γίνεται πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας ζητά να αναλογιστείτε με κριτήριο τα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στον επαγγελματικό μας χώρο με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζετε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και της σημερινής και την στάση που κρατούν τα συνδικαλιστικά μας όργανα:
Τι είδους εκπροσώπηση έχουμε όταν το ψέμα και η παραπλάνηση είναι η κυρίαρχη τακτική που χρησιμοποιούν για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους;
Γιατί θα πρέπει να ανεχόμαστε αυτές τις άθλιες τακτικές και την επιζήμια αδράνεια τους, την στιγμή που συρρικνώνονται τα εργασιακά μας δικαιώματα και ανατρέπεται πλήρως η ζωή μας;
Τι παραπάνω δηλαδή θα πρέπει να προκύψει, ώστε οι υποτιθέμενοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι μας να υποχρεωθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να οργανώσουν μία κινητοποίηση ή έστω να αρχίσουν μαζί σας έναν ειλικρινή διάλογο για τον τρόπο αντίδρασης απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών όμως απέδειξε για ακόμη μία φορά και στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι δεν « χτενίζεται » όπως διαρκώς κάνουν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, επιδιώκει την αγωνιστική αφύπνιση των συναδέλφων και στην βάση αυτή το πάλεψε και κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της με τα δικά της μπλοκ και τα πανό σε μία σειρά μεγάλες πόλεις. ( βλέπε σχετικό φωτογραφικό υλικό eakp.gr ).
Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε με ποιο τρόπο «οργάνωσαν» όχι μόνο το προεδρείο της Ένωση μας αλλά γενικότερα οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλη την χώρα την παρουσία των χιλιάδων συναδέλφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και με ποιο τρόπο συμμετείχαν σε αυτές;
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Κώστας Κέκης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: