Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


There are no slides in this slider.


Η μοναδικότητα του ελληνικού τουρισμού είναι αναμφισβήτητη. Είναι συνδεδεμένη με το φυσικό κάλλος της χώρας, την κουλτούρα φιλοξενίας και την πολιτιστική παράδοση της.
Ο τουριστικός κλάδος έχει να επιδείξει μια μεγάλη ανάπτυξη και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της χώρας, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 20% του ΑΕΠ και το 27% των συνολικών εξαγωγών κάθε χρόνο.
Το CLUB MED GREGOLIMANO ( ξενοδοχειακή μονάδα ) είναι σημαντικός αναπτυξιακός πυλώνας και αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα οικονομικής δραστηριότητας στην Κοινότητα Λιχάδας, αλλά και γενικότερα στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.
Στα 57 χρόνια (συμβόλαια, 1965 ) ύπαρξής του δραστηριοποιείται άψογα, σε αρμονία με την Κοιν. Λιχάδας, τη κοινωνία, το περιβάλλον στο οποίο έχει την προνομιούχα θέση να βρίσκεται σε πευκόφυτη έκταση 300.000m2, μοναδική παραλία με πλούσια άμμο, πεντακάθαρη θάλασσα όπου οι πευκοβελόνες πραγματικά την αγγίζουν.
Η παρουσία του ξενοδοχείου στο τόπο μας έως σήμερα έχει πρότυπη συμπεριφορά με απέραντο σεβασμό στο οικοσύστημα. Οι επενδύσεις του σε Βιολογικό καθαρισμό με τελικό στάδιο την άρδευση, η κατασκευή μονάδας αφαλάτωση που μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο, μαρτυρούν το σεβασμό του στην κοινωνία και στο περιβάλλον, όταν ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού δεν διαθέτει τέτοιες άρτιες εγκαταστάσεις. Έργα με μεγάλο κόστος, για μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται 4-6 μήνες το χρόνο. Ευελπιστούμε και ευχόμαστε να επεκτείνει τη λειτουργία του σε περισσότερους μήνες.
Όμως τα χρόνια περνάνε, οι καιροί αλλάζουν κι ακολουθούν μαζί τους και οι άνθρωποι…
Η εμφάνιση του Υπουργού κ. Κεδίκογλου στη εν λόγο εταιρεία σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος, αλλά και της εφημερίδας ‘’Ευβοϊκός Τύπος’’, την Παρασκευή 31.12.2021, αρ. φύλλου 7479 μας προβληματίζει, καθώς η παρουσία του δεν μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις… – ́ΠΟΙΟΣ δεν θυμάται το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ –
Επειδή ο τουρισμός έχει και ανθρωποκεντρική διάσταση, από τον εργαζόμενο, τη μικρομεσαία επιχείρηση ,τον επισκέπτη – τουρίστα, την κοινωνία.
Επειδή ο σεβασμός στο περιβάλλον και η αειφόρα διαχείριση της τουριστικής ανάπτυξης είναι σημαντικές παράμετροι ενός νέου χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό, που απαιτείται σήμερα.
Επειδή η ναυαρχίδα του τουρισμού στο νησί μας είναι η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ και όχι μια επιχείρηση όπως ανερμάτιστα δηλώνετε.
Πρέπει να μας εξηγήσετε Κύριε Υπουργέ,
Γιατί ως Βουλευτής , ως Υπουργός 18 χρόνια δεν έχετε δώσει λύσεις στα δημοτικά κτίρια όπως το ΚΑΣΤΑΛΙΑ, το Υδροθεραπευτήριο’’ Άγιοι Ανάργυροι’’;
Γιατί δεν βοηθήσατε στο ξεμπλοκάρισμα του ΕΟΤ Αιδηψού με απένταξη από το ΤΑΙΠΕΔ και ένταξη στο Δήμο με μια γενναία χρηματοδότηση για ανακαίνιση όπου θα έδινε τεράστια κοινωνική και οικονομική ώθηση στην ευρύτερη περιοχή;
Γιατί δεν δώσατε λύσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις αγροτικών συνεταιρισμών , γιατί δεν έχετε λύσει το νέο χωροταξικό;
Και έρχεστε τώρα – ως τι ; ως ιδιωτικό γραφείο; ως manager; – να δώσετε χέρι βοηθείας και λύσεις σε μια ιδιωτική επένδυση, η οποία έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που γνωρίζει και σέβεται την ελληνική νομοθεσία.
Γιατί;
Προφανώς για να μην συμμετέχουν στη συζήτηση οι ενδιαφερόμενοι φορείς.
Για εσάς ο Δασάρχης, το Κοιν. Συμβούλιο, το Δημ. Συμβούλιο, η Πολεοδομία, οι τοπικοί παράγοντες σημαίνουν τίποτε. Για εσάς αξία έχουν μόνο τα ‘’αφεντικά σας’’. Γι’ αυτό και αγνοείτε όλη την τοπική κοινωνία. Γιατί αδιαφορείτε πλήρως για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, για την αξιοποίηση αυτής της εμβληματικής επιχείρησης και της ευρύτερης περιοχής υπέρ της τοπικής κοινωνίας.
Γιατί άραγε Κύριε Υπουργέ αυτή η βιασύνη; Ποια επένδυση θα χαθεί; είστε μέτοχος ή γνωρίζετε προσωπικά τους μετόχους και τόσο ενδιαφέρον ΠΧΙΑ !!!! Για τις δημόσιες επενδύσεις δεν σας βλέπουμε και τόσο ζωηρό!!!
Κύριε Υπουργέ, ξεχάσατε πως η λαϊκή ετυμηγορία, σας έστειλε στη καρέκλα που κάθεστε για να λύνετε προβλήματα δημόσιου χαρακτήρα, να ψηφίζετε νόμους και να παρακολουθείτε την εφαρμογή τους…
Κύριε Υπουργέ, φροντίσατε πρώτιστα
Για τα εργασιακά δικαιώματα που πετσόκοψε το δικό σας CHICAGO BOY ;

Για τους μισθούς τον εργαζομένων όπου ένα μηνιάτικο ισοδυναμεί με μια διανυκτέρευση ενός επισκέπτη στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο;
Λύσατε το μεγάλο πρόβλημα 200,000 εργαζομένων στον τουρισμό που είναι εκτός επιδομάτων;
Λύσατε το καθεστώς ενοικιαζόμενης εργασίας, όπου ο ΕΦΚΑ χάνει ασφαλιστικές εισφορές και η κοινωνία οικονομική δύναμη; Ή φροντίσατε να δημιουργήσετε περιβάλλον εξαρτώμενης εργασίας, καθώς, η αγορά αυτορυθμίζεται κατά τον γνωστό Σπυρίδων Γεωργιάδη ( καλλιτεχνικό Άδωνης ) ;
Αλλά, όλα έχουν την εξήγησή τους…
Βιασύνη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού από τον εξωθεσμικό Στρατηγό – Καπελώνω Κ.Σ. Μπένο, ουσιαστικά βιασύνη για αλλαγή χρήσης γης ώστε να φτιάξετε τα ‘’φιλέτα’’. Το δικό σας C@sta N@v@rin@!!!!
Εδώ λοιπόν κολλάει το σύνθημα ‘’ ήρθε ο ΜΠΕΝΟΣ με τις ΛΥΣΕΙΣ στα ΔΑΣΗ & στους ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ οι ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!
Έτσι, εξηγείται ο νέος νόμος του Υπουργείου Τουρισμού που ψηφίσατε, ο οποίος θέλει Πρότυπους Τουριστικούς Προορισμούς, Ιαματικές Πηγές Α.Ε & Αναπτυξιακούς οργανισμούς που θα ελέγχουν τα γαλάζια παιδιά των Διοικήσεων & όχι τα Δημοτικά Συμβούλια, για να μπορείτε να ‘’ξεφεύγετε’’ από τον έλεγχο των δαπανών, των αναθέσεων και τη διαφάνεια.
Το σ/ν για το τουρισμό της Κυβέρνησης Μαξίμου Α.Ε υπηρετεί απόλυτα τα ‘’αφεντικά’’ της, παραδίδοντας δημόσιο χώρο και πλουτοπαραγωγικές πηγές . Αγνοεί τον αναγκαίο χωροταξικό σχεδιασμό, ανεβάζει τους συντελεστές δόμησης , όπως στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, υπηρετώντας τη λογική ‘’τσιμέντο να γίνει’’.
Κύριε Υπουργέ, ο Τουρισμός δεν είναι υπόθεση λίγων μηνών και κάποιων προορισμών αλλά 365 ημέρες , πολλαπλών προορισμών.
Γι αυτό ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ψηφίσαμε το νόμο το 2018 για τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο τουρισμός δεν είναι μονοκαλλιέργεια. Η σύνδεσή του με τον αγροτοδιατροφικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή είναι στις προτεραιότητες που συμβάλει στη παραγωγική ανασυγκρότηση.
Ο ρόλος του ΕΟΤ δεν είναι για να υποβαθμίζεται αλλά για να αναβαθμίζεται. Ο ΕΟΤ μπορεί να γίνει ο συντονιστής όλων των DMO. Μπορεί να εκπαιδεύει και να καθοδηγεί τους ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού σε κατάρτιση δράσεων προβολής σύμφωνα με τον εκάστοτε εθνικό
σχεδιασμό προβολής.
Η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται να της αφαιρείτε αρμοδιότητες. Αντίθετα να της προσθέσετε, για να γίνει η αποκέντρωση. Όμως παράλληλα χρειάζεται χρηματοδοτικά
εργαλεία και ανθρώπινο δυναμικό, που δυστυχώς, με την πολιτική σας της τα στερείτε.
Κύριε Υπουργέ, μετά από 18 χρόνια παρουσία σας στο κοινοβούλιο, έστω και την ύστατη στιγμή προσπαθήστε τουλάχιστον να βάλετε μια πέτρα πάνω στην άλλη γι αυτό τον έρμο το τόπο.
Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ καλεί όλο τον εργαζόμενο κόσμο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία να ενημερώνεται και να δίνει
βροντερό παρόν σε κάθε αγώνα σε κάθε διεκδίκηση, γιατί , η αλλαγή θέλει την κοινωνία στη πρώτη γραμμή.
Τώρα που η εντολή μη κατάσβεσης έκανε αποκαΐδια μαζί με τις δουλειές , τις περιουσίες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να παίξουν τον τόπο μας σε μια ζαριά ως ‘’φιλέτο’ της δικής τους ευτυχίας.
Τέλος, καλούμε το δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού να βγάλει τη μάσκα, να κατεβάσει τα κομματικά κιάλια και να σταματήσει να είναι ‘’παρατηρητής’’ των εξελίξεων. Να πάρει υπεύθυνη θέση σε όλα τα μεγάλα μέτωπα που είναι ανοιχτά. Να αγωνιστεί και να δώσει μάχες πλάι στους παραγωγικούς φορείς, για το περιβάλλον, για την κοινωνία, για τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Το να γίνεσαι επαίτης μπρός στο Στρατηγό – Καπελώνω Κ. Σ.Μπένο για δύο ‘’εργάκια’’ που θα τα χρησιμοποιήσεις προεκλογικά να ‘’κογιονάρεις’’ το εκλογικό σου κοινό δεν χαρακτηρίζεσαι ως σοβαρός πολιτικός αλλά κατατάσσεσαι στους λούμπεν της πολιτικής.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: