Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > ΑΡΕΘΟΥΣΑ: Αναστολή των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο από τις 07 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΕΘΟΥΣΑ: Αναστολή των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο από τις 07 Οκτωβρίου 2019


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Με την ολοκλήρωση της θερινής τουριστικής σεζόν ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό για τα εξής :

Το δρομολόγιο προς και από το αεροδρόμιο ξεκίνησε να πραγματοποιείται από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΑΡΕΘΟΥΣΑ το καλοκαίρι του 2017, ύστερα από παρότρυνση της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να διευκολυνθούν, κυρίως, οι αλλοδαποί πελάτες των ξενοδοχείων που επισκέπτονται την Εύβοια για τις διακοπές τους, ώστε να ενισχυθεί ο εισερχόμενος τουρισμός.

Για το λόγο αυτό υπήρξαν διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις ενίσχυσης του συγκεκριμένου δρομολογίου σε επίπεδο οικονομικό (και μάλιστα με συγκεκριμένα ποσά), σε επίπεδο προβολής και διαφήμισης, αλλά και σε επίπεδο τουριστικών συμφωνιών, τόσο από τους προαναφερθέντες φορείς, όσο και από το Επιμελητήριο Εύβοιας και τον ΟΛΝΕ.

Έχοντας τις παραπάνω διαβεβαιώσεις και τη βούληση συνδρομής σε αναπτυξιακές δράσεις για το Νομό, η εταιρεία μας αποφάσισε την υιοθέτηση του δρομολογίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή κατ’ άτομο, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ξενοδοχεία και οι λοιποί τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής. Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο άλλωστε, αποδεικνύει ότι μεταφορές ίδιων χιλιομέτρων για τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια άλλων χωρών και με ελεύθερο αριθμό αποσκευών, κοστολογούνται σε υπερπολλαπλάσιες τιμές.

Δυστυχώς, όμως, κατά την παρέλευση της διετίας 2017-2019, από το σύνολο του αρχικού πλάνου και των συνοδευτικών δεσμεύσεων, σχεδόν τίποτα δεν ίσχυσε στην πράξη, ενώ και τα γκρουπ αλλοδαπών τουριστών συνέχισαν να μετακινούνται από επιμέρους συμφωνίες των ξενοδοχείων με ξένους tour operators.

Κατά συνέπεια, το εξ’ αρχής υποκοστολογημένο δρομολόγιο, πέραν μίας ελάχιστης μειοψηφίας μεμονωμένων τουριστών κατά τη θερινή περίοδο, κατέληξε να εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους του Δήμου Χαλκιδέων. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία μας, με υψηλό αίσθημα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και γνωρίζοντας ότι εξυπηρετούνται πλείστες κοινωνικές ομάδες(φοιτητές, εργαζόμενοι, Έλληνες του εξωτερικού κλπ) παρέτεινε κατά το μέγιστο δυνατό τη λειτουργία του δρομολογίου και μάλιστα με 3 αναχωρήσεις καθημερινά για όλο το χρόνο, παρ’ ότι με καθαρά ιδιωτικο – οικονομικά κριτήρια το δρομολόγιο κατέστη εξαιρετικά ζημιογόνο από το πρώτο κιόλας εξάμηνο λειτουργίας του.

Επιπρόσθετα, εκτός της οικονομικής ζημίας, χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί σε καθημερινό επίπεδο και η δικαιολογημένη σύγχυση του επιβατικού κοινού της πόλης, που θεωρούσε το δρομολόγιο ίδιο με των υπεραστικών ΚΤΕΛ, ενώ πρόκειται για τουριστικό δρομολόγιο που διέπεται από τουριστικούς νόμους και υποχρεούται σε τελείως διαφορετική λειτουργία (όσον αφορά πώληση εισιτηρίων, σημεία αναχώρησης, στάσεις, ακυρωτικά τέλη κλπ), ειδικά μετά το Νόμο 4582/2018.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, λοιπόν, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019 αναστέλλεται η λειτουργία του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Μέχρι και την Κυριακή 06 Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά όλα τα δρομολόγια και όλοι οι όροι και προϋποθέσεις έκδοσης εισιτηρίου που αναφέρονται ρητά στην ιστοσελίδα μας  www.touristarethousa.gr και στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας 22210-60378.

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι παραμένει στις ευρύτερες προθέσεις μας, η επαναλειτουργία της γραμμής σε μελλοντικό χρόνο, αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους και με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ώστε το δρομολόγιο να βρει τη θέση του στην ιδιωτική αγορά και να καταστεί value for money για μεγαλύτερο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού, για τους κατοίκους της Εύβοιας, αλλά και για την ίδια την εταιρεία.

Ευχαριστούμε πολύ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: