Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Β. Εύβοιας για το θέμα του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού

Με μια ανοικτή καταγγελτική επιστολή  ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Β. Εύβοιας τοποθετείται στο θέμα του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού. Την δημοσιεύουμε επακριβώς:

“Αξιότιμη κ Δήμαρχε Λίνα Ευσταθίου – Σπανού,

Αξιότιμε κ Αντιδήμαρχε Αιδηψού Δημήτρη Αγγελόπουλε,

Με αγανάκτηση, θυμό και δυσαρέσκεια συγχρόνως, παρακολουθούμε την ολέθρια καταστροφή της πόλης των Λουτρών Αιδηψού σχετικά με το θέμα του ΒΙΟΚΑ.Η ωρολογιακή βόμβα που για χρόνια παραπονιούνται οι δημότες,εξερράγη με τρόπο ανορθόδοξο.

Δεν μας ενδιαφέρει αν έγινε καταγγελία και από ποιόν, δεν μας επηρεάζουν τα δημοσιεύματα από άκρη σε άκρη του νησιού μας, δεν μας αγγίζει κανένα έγγραφο άλλων φορέων στο οποίο – όπως διαπιστώσατε λείπει η δική μας υπογραφή και σφραγίδα – καθώς κλήθηκε η πρόεδρος του φορέα μας, Όλγα Βογιατζή, από την κ.  Μαραβέλη Δεσποινα -Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού -να  υπογράψει κυριολεκτικά ‘’στο πόδι’’ μία ήδη γραμμένη επιστολή από την ίδια την κ. Μαραβέλη, χωρίς να της δοθεί η ευκαιρία έστω να προσθέσει μία παράγραφο ή το χρονικό περιθώριο να ενημερώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Το πόρισμα του τμήματος Υγειονομικού ελέγχου στις 15 Μαρτίου 2019, είναι κυριολεκτικά κόλαφος για την πόλη της Αιδηψού.Τα αποτελέσματα μετά την αυτοψία της εν λόγω υπηρεσίας,πραγματικά λυπηρά έως ανατριχιαστικά.Και αυτά είναι που μας αφορούν.

Τα απόβλητα στην θάλασσα ανεπεξέργαστα κυρία Ευσταθίου-Σπανού και κ. Αγγελόπουλε;

Ακατάλληλη και ασυντήρητη όλη η μονάδα ΒΙΟΚΑ;

Χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό όλες οι εγκαταστάσεις;

Δίχως άδεια λειτουργίας και όλες τις σχετικές άδειες;

Ανύπαρκτη χλωρίωση των αποβλήτων;

Διαρροές αποβλήτων σε όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων;

Δεν υπολειτουργούσε κύριοι, απλά και αντικειμενικά ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ.

Και αναρωτιόμαστε:πού κολυμπάμε; τι θαλασσινά τρώμε; τα παιδιά μας τι μπορεί να έχουν υποστεί στον οργανισμό τους που ίσως εμφανιστεί αργότερα; οι επισκέπτες-τουρίστες τι θα αντιμετωπίσουν και το χειρότερο όλων,πώς θα αντιμετωπίσουμε εμείς τον κόσμο που θα μας επισκεφθεί το καλοκαίρι; Και τέλος….ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Εναγωνιωδώς,περιμένουμε ένα δελτίο τύπου, μία ενημέρωση, κάτι από εσάς από την 15 Μαρτίου, όπως είστε υποχρεωμένοι λόγω της θέσης σας..Και κανείς δεν ξέρει τίποτα.Και εσείς άφαντοι.Ούτε στο τηλέφωνο δεν σας βρίσκουμε πια. Οι φήμες οργιάζουν,οι επιχειρηματίες μέλη του φορέα μας έχουν εξαγριωθεί και κανείς από εσάς εδώ και εφτά ημέρες δεν έχει κάνει μία ανακοίνωση έστω ενημέρωση στους δημότες!

Το μόνο που διαβάσαμε -τι τραγική ειρωνεία και αυτή!- είναι η ένταξη της Λουτρόπολης στις Ιστορικές Λουτροπόλεις της Ευρώπης! Δεν αναφερθήκατε όμως στο βασικό ερώτημα:με ποιες υποδομές; Με τα βυτιοφόρα σε καθημερινή βάση να πηγαινοέρχονται μέσα στην πόλη μας; Με την μυρωδιά των αποβλήτων κατά μήκος όλης της παραλιακής Αιδηψού;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά. Η οργή όμως των κατοίκων και δε των επιχειρηματιών-μελών μας, εν όψη καλοκαιρινής σεζόν, ακόμη μεγαλύτερη.

Σας καλούμε ( τον Αντιδήμαρχο Αιδηψού κ Αγγελόπουλο και την Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού κ Λίνα Ευσταθίου –Σπανού) αφού δεν έχετε πράξει τα αυτονόητα ως τώρα αναφορικά στον ΒΙΟΚΑ, ΝΑ ΛΆΒΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ και να μας απαντήσετε εγγράφως στα παρακάτω:

1)Πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του ΒΙΟΚΑ;

2)Που πηγαίνουν τα λύματα;

3)Όσοι είναι συνδεδεμένοι με το αποχετευτικό δίκτυο είναι ασφαλείς ή ‘’υπολειτουργεί’’ και αυτός ο μηχανισμός;

4)Δεν δεχόμαστε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην διακομιδή αποβλήτων μέσω βυτιοφόρων και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι υπεύθυνοι να καλύψουν όποια διαφορά προκύπτει.Και  υπεύθυνος είναι ο Δήμος. ΕΣΕΙΣ”.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ,

Η πρόεδρος                                    Η Γενική Γραμματέας,