Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Ανοιχτή επιστολή ΟΜ.ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιστιαίας για τους εμβολιασμούς στο Κ.Υ. Ιστιαίας

Ανοιχτή επιστολή ΟΜ.ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιστιαίας για τους εμβολιασμούς στο Κ.Υ. Ιστιαίας


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Ανοιχτή επιστολή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιστιαίας- Αιδηψού για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων πολιτών

Η προοπτική των μαζικών εμβολιασμών, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην παγκόσμια μάχη κατά του SARS-CoV-2. Παρά τις μεγαλοστομίες και τα ανεκπλήρωτα χρονοδιαγράμματα (πχ για εκατομμύρια δόσεις/μήνα), παρά τις ενοχλητικές υπερβολές στην επικοινωνιακή προβολή και παρά την προφανή μεθόδευση της κυβέρνησης να «κερδοσκοπήσει» πολιτικά πάνω στο αποτέλεσμα μιας κοινής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας,  η  εμβολιαστική εκστρατεία είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει.

Τα βασικά σημεία κριτικής στον σχεδιασμό του εμβολιασμού έχουν να κάνουν με την αναιμική αξιοποίηση δομών ΠΦΥ, στη θέση των οποίων επιβαρύνονται και με αρμοδιότητες εμβολιασμού τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν σηκώσει όλο το βάρος διαχείρισης των ασθενών, ενώ ο εμβολιασμός είναι μια δράση που κατ’ εξοχήν διενεργείται εκτός νοσοκομείου. Παράλληλα, με το άνοιγμα της εφαρμογής για τον προγραμματισμό εμβολιασμών για τους πολίτες ηλικίες 85+ παρατηρούνται διάφορα «ευτράπελα» με τον προγραμματισμό ραντεβού σε δομές που βρίσκονται αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Επιπλέον απουσιάζει οποιαδήποτε μέριμνα για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ούτε έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, παρά την από καιρό κατατεθειμένη στον δημόσιο διάλογο πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αξιοποίηση των κινητών μονάδων υγείας, αλλά κι ενός μηχανισμού που θα καταγράψει τους ανθρώπους που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν και να οργανωθεί ο κατ’ οίκον εμβολιασμός τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας (άνω των 75 ετών) στην Βόρεια Εύβοια που 2 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα συνεχίζουν να είναι επί της ουσίας αποκλεισμένοι από την εμβολιαστική διαδικασία, καθώς για να εμβολιαστούν πρέπει να μετακινηθούν προς την Χαλκίδα, την Κύμη, τη Λαμία ή τον Βόλο (έχουν υπάρξει και τέτοια ευτράπελα μέσω του προγραμματισμού των εμβολιασμών). Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπως και αυτό του Μαντουδίου   λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα μόνο για τους ανθρώπους κάτω των 64 ετών, για το εμβόλιο της astrazeneca.

Προφανώς αυτή η  διάκριση εις βάρος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και η «επιτελική» αναλγησία της Κυβέρνησης δεν «χωρούν» κάτω από κανένα επικοινωνιακό χαλί.( Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας) Δεν μπορεί οι υπερήλικες και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής επαρχίας, να θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Γι΄ αυτό ζητάμε να ορισθεί άμεσα το Κ.Υ Ιστιαίας και ως εμβολιαστικό κέντρο για mRNA τεχνολογίας εμβόλια αλλά και για όποια άλλα εμβόλια προκύψουν.

Και αυτό το μήνυμα πρέπει να το στείλουν, ανεξαρτήτου πολιτικού χρώματος, και οι φορείς της αυτοδιοίκησης και όλοι οι εκπρόσωποι του νομού στο Κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ανθρωπισμού και ισονομίας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

 

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ- ΑΙΔΗΨΟΥ   

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: