Home > Hot ! > Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας: Μπλόκο τη Δευτέρα 07/02 στις 11:00π.μ – Κόμβος Στροφυλιάς

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  μαζική μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα από τον κόμβο της Στροφυλιάς, περνώντας μέσα από χωριά της περιοχής, μέχρι την Λίμνη, όπου αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα μας στον δήμαρχο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας.

Τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους όλης της χώρας αποτελούν ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες του βιοπαλαιστή αγρότη, κτηνοτρόφου, μελισσοκόμου, επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια σε μας και την κοινή γνώμη.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνέλευση και εκδηλώθηκε η αποφασιστικότητα  των συνάδελφων για κλιμάκωση του αγώνα κατεβαίνοντας σε Μπλόκο τη Δευτέρα 07/02 και ώρα 11:00π.μ στον κόμβο της Στροφυλιάς απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων που τέθηκε στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καθώς και τα αιτήματα  του πυρόπληκτου λαού της Β. Εύβοιας.

Διεκδικούμε :

▬ Μείωση του χρόνου απαγόρευσης βόσκησης.

▬  ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

▬  Εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

▬ Επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στην περιοχή μας γιατί και ήμασταν και παραμένουμε μειονεκτική αγροτική περιοχή.

▬  Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι  να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων(αγριογούρουνα κτλ). Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

▬  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών με βάση την παραγωγή των τελευταίων 5 ετών γιατί δεν θα πάρουν παραγωγή για το λιγότερο 5 χρόνια.

▬  Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα  αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

▬  Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

▬  Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

▬  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες.

▬ Καμία ανατίμηση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους  να συμμετέχουν μαζικά στο Μπλόκο στον Κόμβο της Στροφυλιάς Δευτέρα 07/02 και ώρα 11:00π.μ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου