Home > Hot ! > Ο Στόχος επετεύχθη-Επιστολή αναγνώστη

Ο Στόχος επετεύχθη-Επιστολή αναγνώστη


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Photo απο την συγκεκριμένη  περιοχή σήμερα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή από τον αναγνώστη μας Χαράλαμπο Βρώτσο:

Τελικά , δυστυχώς , ο στόχος επετεύχθη ως προς το κλείσιμο των καντινών στη περιοχή Τσοκαίτη στους  Ωρεούς , με το πρόσχημα των περιβαλλοντολογικών λόγων , κωδικοποιημένη από το ΥΠΕΧΩΔΕ(GR2420007) ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας .

Ας μου επιτραπεί όμως μια ιστορική αναδρομή για το θέμα , θέτοντας παράλληλα και κάποια ερωτήματα . Είμαι παραθεριστής με εξοχικό στους άνω Ωρεούς    τα τελευταία πενήντα χρόνια , και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό παιδί , η συγκεκριμένη περιοχή ήταν παρατημένη και βρωμερή ένας βαλτόβουρκος στην κυριολεξία , και κανένας φυσικά δεν πλησίαζε για μπάνιο παρ’ όλα τα μαγευτικά νερά της.

Τα τελευταία δέκα χρόνια , επιχειρηματίες της περιοχής θέλοντας να αξιοποιήσουν , με το αζημίωτο βέβαια, τα καθαρά νερά  , εγκατέστησαν τις καντίνες τους δημιουργώντας μια οργανωμένη παραλία, αλλά και φτιάχνοντας με ίδια έξοδα τον κακοτράχαλο δρόμο που          οδηγεί στην συγκεκριμένη περιοχή .

Η άλλοτε παρατημένη περιοχή ζωντάνεψε με την προσέλευση πολλών παραθεριστών για μπάνιο   σε καθαρά νερά και οργανωμένη παραλία , γεγονός το οποίο συνετέλεσε και στην αύξηση   διαμονής παραθεριστών στους Ωρεούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , λαμβανομένου υπόψιν   ότι η κεντρική παραλία του χωριού στερείται οργανωμένης παραλίας , καθώς επίσης προέτρεψε πολλούς από αυτούς να αγοράσουν οικόπεδα στην γύρω περιοχή με την προοπτική μιας εξοχικής κατοικίας .

Ξαφνικά εδώ και δυο τρία χρόνια  άρχισε να δραστηριοποιείται μια ομάδα ΄΄περιβαλλοντολόγων΄΄ με σκοπό το κλείσιμο των καντινών στη συγκεκριμένη περιοχή που σύμφωνα (όπως προανέφερα) με το ΥΠΕΧΩΔΕ (GR2420007) όντως ανήκει σε αυτή την κατηγορία  . Με αφορμή το γεγονός αυτής της ξαφνικής εφαρμογής του νόμου , θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα  :

α.  Προς τι το ξαφνικό ενδιαφέρον για το κλείσιμο όλων των καντινών ενώ προϋπήρχαν ήδη δύο επί σειρά ετών , στην συγκεκριμένη περιοχή ?

 

β.  Που ήταν τα προηγούμενα χρόνια αυτοί οι κύριοι/ες και τι έκαναν ώστε να διατηρήσουν και να λειτουργήσουν το χώρο όπως αναφέρει η ορνιθολογική εταιρία στο site* της  ?

 

γ.  Υπήρξε ποτέ στο παρελθόν και σύμφωνα πάντα με την Ε.Ο.Ε. μέριμνα από κάποιο περιβαλλοντικό σύλλογο , για μη ρίψη απορριμμάτων ή για αποφυγή χρήσης φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες στην περιοχή (βαμβακοκαλλιέργειες , σιτηρά κ.ά. )   ?

 

 

 

δ. Υπήρξε ποτέ στο παρελθόν προγραμματισμός για τη μη οικοδομική εκμετάλλευση της περιοχής ?

 

ε.  Ποια είναι τα πραγματικά όρια της GR2420007 (Μεγάλο και Μικρό Λιβάρι –Δέλτα Ξηριά) τα 10.170 στρέμματα ή τα 2.220 ?

 

στ. Μήπως ενοχλήθηκαν κάποιοι ‘’γνωστοί ‘’ κάτοικοι της χαρακτηρισμένης περιοχής που βρίσκονται εκεί παράνομα από την φασαρία των καντινών ?

 

η. Μήπως υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα και η περιβαλλοντολογία είναι απλά η πρόφαση?

 

θ.  Έχει αναλογισθεί κάποιος/οι την ζημιά που επιφέρει μια τέτοια κίνηση στους ξενοδόχους ή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του χωριού (Ωρεοί) ?

 

 

Μετά τα παραπάνω , επιφυλάσσομαι  ως προς την υλοποίηση της διατήρησης και της σωστής λειτουργίας της συγκεκριμένης περιοχής σύμφωνα με το ΦΕΚ * Αρ. Φύλλου 60 της 31ης Μαρτίου 2011 .

 

ΦΕΚ-ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ-60

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: