Home > Επιστολες - Ανακοινωσεις > Επιστολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση και Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας

Επιστολή της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση και Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας


There are no slides in this slider.



There are no slides in this slider.


xalkida0

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ως έχουν τις ακόλουθες επικοινωνίες:

Δεύτερη επιστολή της κοσμήτορος της Σχολής Αρχιτεκτόνων, κ. Ε. Μαΐστρου, προς το Δήμαρχο Χαλκιδέων

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Χρ. Παγώνης ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει λάβει την από 11.02.2015 επιστολή της κοσμήτορος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ κ. Ελένης Μαΐστρου, με την οποία θέτει στη διάθεση του Δήμου τις δυνάμεις της Σχολής, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας (ΔΑΧ) και, ειδικότερα, η προετοιμασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Δυστυχώς για τον κ. δήμαρχο, τα γεγονότα τον διαψεύδουν. Η κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ κ. Ελένη Μαΐστρου, μετά την σχετική ενημέρωσή μας για το συμβάν, με δεύτερη ηλεκτρονική επιστολή της, στις 30.04.2015, εκφράζει, και αυτή, την έκπληξή της για την αναφορά του κ. δημάρχου και επαναδιατυπώνει την πρόταση-διάθεση της Σχολής να βοηθήσει τον Δήμο.

Από πλευράς μας πρέπει να ρωτήσουμε δημόσια: ακόμη και αν υπήρχε η περίπτωση να μην είχε ληφθεί, για κάποιον λόγο, η πρώτη επιστολή της κοσμήτορος από τον δήμο -πράγμα που είναι αδύνατον να συμβεί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο- , ακόμη και σε αυτήν την υποτιθέμενη περίπτωση, δεν έχει ξανακούσει ο κ.Παγώνης τίποτε γι ́ αυτήν την επιστολή;

Η επιστολή του ΕΜΠ εστάλη για δεύτερη φορά στον κ. Δήμαρχο (και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων) ηλεκτρονικά από την Ομάδα μας στις 17.03.2015 (αρ.πρ. 62/16.03.2015) με τίτλο «ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠ».

Επίσης, το γεγονός της επιστολής του ΕΜΠ έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στον τοπικό τύπο και αποτελεί στοιχείο της δημοσιευμένης απάντησής μας στην συκοφαντική επίθεση που έκανε ο κ. Παγώνης σε βάρος της ομάδας μας στην συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου στις 30.03.2015 (η απάντησή μας δημοσιεύθηκε στην Ε. Γνώμη στις 17.04.2015). Δεν θα έπρεπε ο κ. δήμαρχος, προασπιζόμενος τα συμφέροντα της πόλης, ως επιβάλλεται, «να κινήσει γη και ουρανό» για να βρει την επιστολή που του εισηγείται δωρεάν και έγκριτη -με την εγγύηση του κύρους του ΕΜΠ- βοήθεια για την υλοποίηση αυτού του σύνθετου και κατεπείγοντος έργου που η υλοποίησή του θα αλλάξει την εικόνα της πόλης; Και, δεν όφειλε ο κ. δήμαρχος να έρθει στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στην πόλη με την συμμετοχή καθηγητών του ΕΜΠ στις 30.03.2015 για να πάρει έγκυρες απαντήσεις στα ζητήματα που εγείρονται για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, αντί να επιδείξει προκλητική περιφρόνηση; Αντ’́ αυτών, ο κ. Παγώνης προτίμησε να κάνει απευθείας ανάθεση της προμελέτης για την προετοιμασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σε ιδιωτικό γραφείο, πράξη της οποίας τη νομιμότητα αμφισβητούμε και για την ακύρωση της οποίας προσφύγαμε, ήδη, αρμοδίως.

Λυπούμαστε που, από την πλευρά του κ. δημάρχου, στη θέση των απαντήσεων υπάρχουν ανακρίβειες και υπεκφυγές, και στη θέση των ενδεδειγμένων πράξεων υπάρχουν ακατανόητες ενέργειες .

Το έργο αποκατάστασης της ΔΑΧ απαιτεί, από πλευράς δημοτικής αρχής στην οποία ασφαλώς ανήκει η πρωτοβουλία και η ευθύνη υλοποίησης του, πλήρη διαφάνεια, αποδοχή της ανιδιοτελούς και έγκριτης προσφοράς βοήθειας από φορέα υψηλότατου κύρους όπως το ΕΜΠ και θάρρος για να διεξαχθεί ο αναγκαίος ευρύτατος διάλογος. Από την πλευρά μας έχουμε επανειλημμένα προσφερθεί αφιλοκερδώς για οποιαδήποτε συνεισφορά ζητηθεί.

 

Η πρώτη επιστολή της κοσμητείας:

επισυν.3α-EPISTOLH-KOSMHTEIAS

 

Η πρόταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής:

επισυν.3β-PROTASH-ARXITEKTONIKHS-SXOLHS-EMP

 

Η δεύτερη επιστολή της κοσμητείας:

επισυν.4-2H-EPISTOLH-KOSMHTEIAS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.gr



Αφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: