Home > Hot ! > Ο νομικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Νίκο Σακκή

Ο νομικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Νίκο Σακκή


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


Συγγενείς, φίλοι, ο νομικός κόσμος συνόδευσαν για το τελευταίο ΑΝΤΙΟ τον Νικόλαο Σακκή. Ο επικήδειος λόγος  από τον συμμαθητή, συμφοιτητή και  συνάδελφο του εκλιπόντα  Β. Αργυρίου, σκιαγράφησε τόσο την σημαντική πορεία όσο και την λαμπρή  προσωπικότητά του. Καλό ταξίδι. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους…

 

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ

Την 5ην του μηνός Μαρτίου του έτους 2022 απεβίωσεν εν Ιστιαία ο αγαπημένος φίλος, συμμαθητής, συμφοιτητής και συνάδελφος Στρατηγός Νικόλαος Σακκής.

Ο εκδημήσας Νικόλαος Σακκής εγεννήθη εις την Ιστιαίαν το έτος 1944.

Επεράτωσε τας γυμνασιακάς του σπουδάς εις το Γυμνάσιον Ιστιαίας το έτος 1962.

Εσπούδασε νομικά εις το Πανεπιστήμιον Αθηνών από το έτος 1962 έως το έτος 1967.

Άσκησε την δικηγορίαν εν Αθήναις επί τριετίαν περίπου ότε και εισήχθη με τον βαθμόν του δικαστικού συμβούλου (Λοχαγού) εις τον δικαστικόν κλάδον της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Απεστρατεύθη με τον βαθμόν του Επιτίμου Αναθεωρητού Α’ (Αντιστρατήγου ε.α.) της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

Υπηρέτησε με τον βαθμόν του Δικαστικού Συμβούλου Α’ (Συνταγματάρχου) ως Πρόεδρος των Στρατοδικείων Αθηνών-Καβάλας και σε διάφορες επιτελικές θέσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Ως δικηγόρος και δικαστής διεκρίθη διά την φιλοπονίαν, την νομικήν του κατάρτισιν και το ήθος του.

Έχαιρε ως άνθρωπος και ως Δικαστής μεγίστης εκτιμήσεως και ηγαπάτο παρ’ όλων. Η Νομική επιστήμη και το λειτούργημα του Δικηγόρου και του Δικαστού τον έθελγον.

Ως άνθρωπος υπήρξε άκακος και προσηνής προς όλους.

Άριστος οικογενειάρχης.

Σεμνός, άδολος εις τας πεποιθήσεις του, ειλικρινής εις τας φιλίας, τίμιος εις την συμπεριφοράν, μαχητής εις τας αντιδικίας.

Η ανωτερότης η ψυχική, η βαθειά επιστημονική του κατάρτησις εν συνυασμώ με το γλυκύ και ευγενές ύφος του ανδρός συνέθετον ένα ιδιαιτέρου διαμετρήματος άνθρωπον, η πρόωρος απώλεια του οποίου θλίβει όλους μας , όσους τον εγνώρισαν.

Εις όλους εκείνους οι οποίοι ευτήχησαν να τον γνωρίσουν περισσότερο θα μείνη αλησμόνητος η άτεγκτος άνευ συμβιβασμού, σχεδόν μετά φανατισμού προσήλωσίς του εις τον νόμον και εις ό,τι υπηγόρευεν εις αυτόν ως ορθόν η συνείδησίς του.

Και η  μεν γη της Ιστιαίας την οποίαν ο αποβιώσας τόσον ηγάπησε εδέχθη το σκήνωμα αυτού, το δε πνεύμα του Στρατηγού Νικολάου Σακκή θα επιζή λαμπρόν εις την συνείδησιν όλων μας.

Έχεις γαίαν ελαφραν και είη η μνήμη σου αιωνία Στρατηγέ Νικολάε Σακκή.

Θερμά συλλυπητήρια εις την οικογένεια σου.

Καλό ταξίδι Αγαπημένε μου Φίλε

Καλό Παράδεισο Νικόλαε.

Βασίλειος Δ. Αργυρίου

Δικηγόρος ε.σ.

Ιστιαία Ευβοίας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: