Home > Εκκλησια > Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας συνιερουργός με μαθητές

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας συνιερουργός με μαθητές


There are no slides in this slider.There are no slides in this slider.


 

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος και Υπεύθυνο του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές, με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Χρυσόστομο Τσούβαλη, ενώ συνεύχόμενος παρέστη ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου.

 

Η ενεργός συμμετοχή τον μαθητών και μαθητριών υπήρξε ιδιαιτέρως συγκινητική, αφού τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού, με την καθοδήγηση της Κατηχήτριας κ. Χριστοφίλης Ταραμίγκου, παρασκεύασαν τα πρόσφορα για τη Θεία Λειτουργία, ενώ όλοι οι μαθητές, με την καθοδήγηση και την μουσική παιδεία που τους μεταλαμπαδεύει ο Διδάσκαλος κ. Κυριάκος Στάντζος-Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Λουκά Πατησίων και Καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν στη Θεία Λειτουργία και όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέλυε με διδακτικό τρόπο τα τμήματα της Θείας Λειτουργίας, ενώ παρόντες ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης-Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, ο κ. Βασίλειος  Λιγούρας-Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δήμήτριος Σέρρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αφρατίου κ. Παναγιώτης Ζαχαριάς και πολλοί γονείς των μαθητών, οι οποίοι απαρτίζουν έναν ιδιαιτέρως δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε εν τω προσώπω του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου, κ. Αναστασίου Λαμπρινόπουλου, όλους τους διδασκάλους, για την πρόσκληση που του απηύθυναν. Επίσης τους συνεχάρη την εξαιρετική συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και την Ενορία και για το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, το οποίο στο συγκεκριμένο Σχολείο αποτελεί παράδοση, αφού οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν τελειώνουν στο στενό περιθώριο των διδακτικών ωρών και της διδακτέας ύλης, αλλά η Σχολική Κοινότητα συνεχίζει να εργάζεται και τα σαββατοκύριακα ακόμη, με εκμάθηση θεατρικής αγωγής, αρμόνιου, σκακιού, εικαστικών και παραδοσιακών χορών από διδασκάλους – συνεργάτες του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης «Τ’ Αλωνάκι», του οποίου Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο διδάσκαλος του Σχολείου κ. Δημήτριος Λιανοστάθης.

 

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και οι συνοδοί του Κληρικοί αναμνηστικές ευλογίες, εκ μέρους του, ενώ μετά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος, η συνοδεία του και όλοι οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν το παρακείμενο στον Ενοριακό Ναό Σχολείο, όπου ο Σύλλογος Γονέων παρέθεσε πρωινό κέρασμα σε όλους και οι μαθητές και μαθήτριες προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ευχαριστήρια-αναμνηστικά δώρα στον Επίσκοπό τους.

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του palmosev.gr

Για τις ειδήσεις της Εύβοιας κι όχι μόνο εμπιστευτείτε το palmosev.grΑφηστε ενα σχολιο

Η παρούσα φόρμα συλλέγει το όνομα σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο σχόλιο σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το Privacy Policy της ιστοσελίδας μας.

error: